Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Najbolj nesramni ameriški komik ima slovenske korenine: Nikomur ne bo žal, ko boš zbolel za rakom, je zabrusil Trumpu v obraz (VIDEO)

Deli na:
Najbolj nesramni ameriški komik ima slovenske korenine: Nikomur ne bo žal, ko boš zbolel za rakom, je zabrusil Trumpu v obraz (VIDEO)

Ameriški komik Anthony Jeselnik med "mrcvarjenjem" Trumpa. - Foto: YouTube

»Edina razlika med teboj in Michaelom Douglasom in filma Wall Street je, da nihče ne bo žalosten, ko boš ti zbolel za rakom,« je Anthony Jeselnik leta 2011 v obraz povedal Donaldu Trumpu. Ta je zmajeval z glavo, publika v dvorani je kričala »Oooh!«, tudi tisti, ki so se smejali, so delovali malce zgroženo.

Ameriški predsednik Donald Trump je za ameriške komike neizčrpen vir pogosto precej jezne in nesramne komedije. A najbolj nesramen je bil v Tumpovi prisotnosti Jeselnik, komik slovenski korenin.

Jeselnikova šala o Trumpu in raku:


Brezobziren prasec je najboljši opis moža, ki slovi kot morda najnesramnejši stand up komik v ZDA. V njegovih nastopih so pogoste šale o znašanju nad otroki, o aidsu in Alzheimerjevi bolezni, o 11. septembru, … Tabu tem zanj skoraj ni in na odru spretno igra vlogo obupne, amoralne  osebe, ki govori žaljive in celo grozljive stvari.

Izjemni zadoščenje sem začutil, ko sem spoznal, da lahko do konca življenja igram zlikovca, pravi Jeselnik o svojem provokativnem humorju, ki gre za marsikoga redno čez rob sprejemljivega, njegovo zvesto občinstvo pa je navdušeno, ko ga komik s še posebej ostro in nepričakovano šalo šokira.

Brutalna šala je leta 2011 končala njegov nastop na »žaru« tedaj samo še bogataša Trumpa, ki je bil v tistih časih bolj znan po svojih nepremičninskih poslih in resničnostnem šovu Vajenec. Žar je komedijantski šov, v katerem se nastopajoči (ne nujno vsi komiki) norčujejo iz zvezde večera. Ta je na to seveda pripravljena in v šovu sodeluje prostovoljno, običajno zato, ker želi dobiti nekaj pozitivne publicitete in se pokazati kot nekdo, ki zna prenesti šale na svoj račun. Odvisno od nastopajočih in glavne atrakcije so lahko šale sila surove in Jeselnik tisti večer ni bil edini, ki se je znesel nad Trumpom. Je šel pa v tem najdlje.

Nekatere šale na račun Trumpa:


Kot novinec na žarih se je Jeselnik pri Trumpu odločil biti še bolj ekstremen od nekaterih ostalih komikov, ki so sicer sloveli kot posebej nesramni. Vedel sem, da se nikomur ne bo smilil, je dejal o Trumpu. Ker sem pričakoval, da se bodo preostali komiki poslovneža neusmiljeno lotili, sem šel v svojih šalah v skrajnost, je Jeselnik pred kratkim pojasnil v podcastu The Last Laugh.

Nato je lahko ugotovil, da so se vsi ti »zlobneži« ob tej priložnosti držali nazaj. Nasprotno je njegov nastop, v katerem se je znesel še nad ostalimi nastopajočimi, še najbolj pa nad Trumpom, občinstvo šokiral do te mere, da nekateri ob koncu večera niso hoteli govoriti z njim.  

Z nastopom je komik dosegel svoje. Njegovo delo je bilo neusmiljeno se norčevati iz Trumpa in to je tudi storil. Obenem je bil neprizanesljiv nastop, v katerem se je lotil še ostalih nastopajočih, za Jeselnika pomenil velik preboj v karieri.

Primer posebej brutalne Jeselnikove šale:


Če je bil prej znan v krogih ljubiteljev komedije, je zanj izvedelo novo občinstvo in osem let kasneje sta oba profesionalno napredovala. Trump je predsednik ZDA, Jeselnik pa eden najbolj znanih ameriških stand up komikov s televizijskimi oddajami in z razprodanimi turnejami. Ravno v teh dneh je začela ameriška televizija Comedy Central predvajati njegovo novo oddajo Good Talk, pogovorni šov, v katerem se pogovarja s kolegi komiki.

Jeselnik poudarja, da ne mara politične komedije in zaradi Trumpove izvolitve je pred leti ostal brez televizijske oddaje, ki jo je dalj časa pripravljal. Po Trumpovi zmagi na volitvah 2016 je namreč politična komedija stopila v ospredje in Jeselnik, ki je želel v oddaji obdelovati udarne zgodbe, ni imel želodca, da se naslednjih nekaj let ukvarja s Trumpom. Že pred volitvami sem ga bil sit, je pojasnil za The Last Laugh.

Naključje je hotelo, da je imel komik, ki je bil do Trumpa v obraz najbolj nesramen, nekaj skupnega s Trumpovo soprogo Melanioa. Leta 1978 v Pittsburghu rojeni Jeselnik ima namreč slovenske korenine – priimek Jeselnik je slovenski priimek Ješelnik, ki je ob selitvi Anthonyjevih prednikov v ZDA ostal brez strešice.