pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Naj pesem ETV 2017 v znamenu poezije, likovne umetnosti in glasbe

Deli na:
Naj pesem ETV 2017 v znamenu poezije, likovne umetnosti in glasbe

Foto: Maja Jemec

V četrtek, 8.junija je v prostorih Galerije EVJ Kisovec potekala podelitev priznanj ob sedmem pesniškem natečaju Naj pesem ETV.

To je bila tudi priložnost za slovesnost ob 14. obletnici lokalne naše televizije ETV in 23. obletnice njene predhodnice, ko je televizija ETV delovala na Izlakah. Hkrati pa je tudi 50 let, od kar je lastnik ETV Janez Vidmar stopil na podjetniško pot. Na prireditvi, ki si jo boste lahko ogledali v torek, 20. junija smo podelili priznanje trem pesnikom v dveh starostnih kategorijah, ki so s strani strokovne komisije za poslano pesem prejeli največ glasov. Med osnovnošolci, kjer smo prejeli 50 pesmi, je prvo mesto osvojila Inge Novinc, drugo Lara Pezdir in tretje Domen Arsov.  Oceno prispelih pesmi je letos pripravil Vid Šteh. Med odraslimi pesniki je komisija tretje mesto namenila Jožici Kapele, drugi je bil Bojan Rozina, v konkurenci 51 pesmi pa je zmagala Alenka Skupek. Slednja sta bila v preteklosti že med nagrajenimi pesniki našega natečaja.

Po podelitvi priznanj in nagrad je sledil nastop ansambla Navihani muzikanti in odprtje razstave slikarke Severine Trošt Šprogar.  Razstava je na ogled postavljena do konca meseca junija. O delih umetnice je na prireditvi spregovoril Stanislav Žloh. Prireditev je povezoval Tomaž Petek, nagrajene pesmi pa je prebrala Tanja Bašelj.

Finančno sta natečaj in izvedbo prioreditve podprla generalni pokrovitelj natečaja Spekter Trbovlje in občina Zagorje ob Savi, za pogostitev po prireditvi in dve nagradi sta poskrbeli Gostišče Kum Zagorje in Kumplast Kisovec, nagrade pa so prispevali: EVJ Elektroprom, Založba Primus, Založba Karantanija, televizija ETV, trgovina loparji.si, Občina Trbovlje, Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje in Rimske terme.