VESOLJE Dobra karma

Opozorilo astrologov: 28. januar 2021 bo dan ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

holokavst, nova24tv Necenzurirano

Mediji SDS v postelji z zanikovalci holokavsta ...

raiven, sara-briški Odkrito.si

Poglej jo, je že spremenila pričesko

kandidati 2. sezona ugodno oddam sina Njena.si

To so fantje iz 2. sezone šova Ugodno oddam sina

Magazin

Nagice so "passe" in v Playboyu ne bo več golih žensk

Deli na:
Nagice so "passe" in v Playboyu ne bo več golih žensk

Foto: Reuters

Kultna revija za odrasle Playboy, ki izhaja od leta 1953, njeno prvo naslovnico pa je krasila vroča fotografija Marilyn Monroe, po novem ne bo več objavljala fotografij golih žensk. Od marca prihodnje leto bodo v prenovljeni tiskani izdaji Playboya le še fotografije oblečenih žensk, resda v provokativnih pozah, a razlika bo očitna.

Odločitev za ta zgodovinski korak sta septembra v dvorcu Playboy Mansion sprejela urednik revije in njen "oče" Hugh Hefner, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je za revijo New York Times sedaj pojasnil izvršni direktor Playboya Scott Flanders, so ugotovili, da so fotografije golih teles v času interneta preprosto "passe".

Dandanes so ljudje le en klik stran od zastonj pornografije v vseh mogočih oblikah in na tem razpotju je objavljanje golih fotografij v reviji postalo zastarelo, je še nadaljeval.

Kot dodaja AFP, gre vsekakor za izredno potezo revije, ki je pred desetletji prav s svojimi fotografijami žensk "au naturel" razbijala tabuje. A prodaja Playboya že desetletja upada, s 5,6 milijona izvodov leta 1975 je padla na okoli 800.000.

Zaradi pritiskov Facebooka, Twitterja in Instagrama je Playboy v preteklosti sicer že prilagodil nekatere svoje vsebine, a tako velikega koraka doslej še ni naredil.

Kot je pojasnil Flanders, je zdaj odločilno vprašanje, s katerim so soočeni to: "Če odstraniš goloto, kaj sploh še ostane?"

Loading...