mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Magazin

Na svetovnem spletu tudi "zmenkarije" za govedo

Deli na:
Na svetovnem spletu tudi "zmenkarije" za govedo

Foto: trouverlebontaureau.com

Svetel, mišičast in iz dobre družine, se glasi predstavitev Baritona na svetovnem spletu. Te lastnosti so takoj pritegnile pozornost Sylvaina Froberta, ki išče primernega partnerja za Anito, Henrietto ali Desiree. Ali pa morda kar za vse tri?

Flobert seveda ni običajen ženitni posrednik, ampak govedorejec iz Saint-Prixa v osrednji Franciji, ki ima 160 krav pasme charolais. In potrebuje ravno pravi genski material za povečanje svoje črede.

Tako kot številni, ki iščejo primernega partnerja, se je tudi 33-letni Flobert obrnil na internet, kjer je našel spletno stran trouverlebontaureau.com (najdi dobrega bika), na kateri je objavljenih več sto profilov potencialnih samcev.

Govedorejci, kakršen je Flobert, se lahko prijavijo na spletno stran, ki močno spominja na tradicionalne strani za zmenke, in občudujejo mišičaste bike ter preučujejo obsežna družinska drevesa.

Na strani lahko vpišejo opis svojih krav, na primer starost in pasmo, kot tudi lastnosti, ki jih potrebujejo za izboljšanje svoje črede: pridelava mleka, rast, mišični razvoj ali zmožnost telitve.

Ko vpišejo vse potrebne podatke, se na ekranu pojavi več deset profilov s fotografijami in čaka jih še najtežji del - izbrati pravega med najboljšimi francoskimi biki.

Morda je pravi Cyrano, bik pasme charolais z dih jemajočim telesom, ali Arlequin, bik pasme blonde d'aquitaine, ki se kljub podeželskemu poreklu ponaša s pariško eleganco?

Na žalost bo ljubezen med bikom Baritonom in kravo Desiree (ali Henrietto ali Anito) ostala virtualna. Nič dolgih romantičnih sprehodov po francoskih pašnikih.

Ko se bo Flobert odločil za pravega bika, bo namreč vse potekalo precej "tehnično". Vzorec bikove sperme mu bodo dostavili in nato krave z njim umetno oplodili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Loading...