Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na prvem smukaškem treningu najhitrejša Cookova, Mazejeva osma

Deli na:
Na prvem smukaškem treningu najhitrejša Cookova, Mazejeva osma

Foto: Reuters

Po začetnih težavah z vremenom so prireditelji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju izpeljali prvi načrtovani trening smukačic. Najhitrejša v Beaver Creeku je bila domačinka Stacey Cook, najboljša slovenska smučarka Tina Maze je imela osmi izid. Na treningu so nastopile še tri slovenske smučarke, Ilka Štuhec pa je bila 12.

Cookova je za devet stotink ugnala Švicarko Laro Gut in Norvežanko Ragnhild Mowinckel. Na četrtem mestu je trening končala največja domača zvezdnica Lindsey Vonn, zaostala je 62 stotink. Na treningu je v sicer sončnem vremenu tekmovalke motil močan veter.

Najboljša slovenska smučarka je SP začela z osmim časom treninga, imela pa je sekundo in 18 stotink zaostanka. Poleg Mazejeve so na uvodnem dejanju prvenstva nastopile še Ilka Štuhec, Vanja Brodnik in Anja Bucik. Štuhčeva je imela 12. dosežek (+ 1,58), Brodnikova je bila 32. (+ 4,62), Bucikova pa 45., predzadnja med tekmovalkami, ki so uspešno končale trening (+ 11,38).

Vreme jo je sicer ameriškim prirediteljem prvič zagodlo, še preden se je tekmovanje uradno začelo. Zaradi odstranjevanja novozapadlega snega s proge so prvi trening ženskega smuka prestavili za dve uri, na 21.30 po srednjeevropskem času.

Po današnjem treningu se bo SP v torek začelo tudi po tekmovalni plati, podelili bodo komplet medalj v ženskem superveleslalomu, kjer bo Mazejeva branila naslov iz Schladminga 2013. Start je predviden za 19. uro po slovenskem času.