testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na Hrvaškem kazen zaradi lajanja

Deli na:
Na Hrvaškem kazen zaradi lajanja

Foto: Arhiv Reporterja

Sodišče v Pulju je sprejelo začasni ukrep proti psu iz kraja Peroj, s katerim je določilo 20.000 kun (2610 evrov) kazni za njegovega lastnika, če bo čuvaj hiše zalajal med 20. uro zvečer in 8. zjutraj. Prepoved lajanja je zahtevala soseda, ki pravi, da zaradi nenehnega laježa ne more spati, to pa ji povzroča tudi zdravstvene težave.

Pes z imenom Medo je tako edini pes na Hrvaškem, ki ima odločitev sodišča, da ne sme lajati. Njegov lajež je tudi najdražji, saj le en "hov" njegovega lastnika stane 20.000 kun, danes piše Jutarnji list.

Lastnik se je odločil, da bo triletnega psa čez noč zapiral v hišo. A Medo je živčen in frustriran, ker ne more biti na prostosti na dvorišču tudi v nočnih urah. Njegovi lastniki pa živijo v strahu, da pes ne bi slučajno zalajal, ker bodo morali plačati visoko kazen.

Lastnik je za Jutarnji list povedal, da se je soseda zaradi psa pritoževala od prvega dneva, ko so ga pripeljali. Pravi, da so se z njo pogovarjali, a dogovora niso dosegli. Lastnik trdi, da Medo sicer ne laja veliko, temveč zgolj, ko zagleda mačko ali ko se njegovemu ozemlju približa neznana oseba.

Soseda po drugi strani poudarja, da potrebuje mir, ker je lani poleti doživela možgansko kap. Navaja, da ima tudi videoposnetke, ki dokazujejo, da je pes vsako noč neznosno glasen. Prepričana je, da ji sosedje namenoma skušajo povzročiti težave, ko spustijo psa, naj laja pod njenim oknom. Hiši sta oddaljeni približno 15 metrov.