bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

kosir1 Njena.si

Jure Košir izgubil očeta

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na festivalu 120 vzorcev malvazije

Deli na:
Na festivalu 120 vzorcev malvazije

Portorož bo danes in v ponedeljek gostil 19. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana.

Obiskovalci bodo lahko izbirali med 120 vzorci te za Istro značilne bele sorte, na voljo pa bodo tudi štiri strokovne ter dve kulinarični delavnici.

Obiskovalci festivala, ki se bo odvijal v kongresnem centru Hotela Slovenija, bodo za 15 evrov vstopnine prejeli festivalski kozarec, s katerim bodo okušali 120 vzorcev malvazij 54 vinogradnikov iz Slovenije, Hrvaške in Italije, udeležili pa se bodo lahko kar šestih delavnic, napovedujejo organizatorji iz Društva vinogradnikov slovenske Istre.

Na delavnicah bodo obiskovalci med drugim spoznali zmagovalne malvazije ocenjevanja Sommelier Slovenije. Letos je na ocenjevanje prispelo 57 vzorcev malvazije. Rezultati ocenjevanja bodo znani danes ob 15. uri, ko bo festival tudi uradno odprl vrata.

V okviru festivala bodo pripravili tudi okroglo mizo, na kateri bodo spregovorili o tem, kako trg sprejema malvazijo različnih slogov. Festivala se bo sicer udeležilo osem vinskih kraljic iz različnih slovenskih vinorodnih dežel. Organizatorji pa so ponosni na to, da bosta slovenski in evropski red vitezov vina na festivalu razglasila zmagovalca ocenjevanja, ki ga skupaj izvajata oba reda, ocenjevala pa bosta malvazije svojih članov.

Društvo vinogradnikov slovenske Istre festival prireja od leta 1998 z namenom širjenja vinske kulture in krepitve vinogradništva ter vinarstva v tem delu Slovenije in Sredozemlja.