ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Na Bledu bodo poskušali postaviti nov Guinnessov rekord

Deli na:
Na Bledu bodo poskušali postaviti nov Guinnessov rekord

Foto: Bobo

Turizem Bled, Olimpijski komite Slovenije in zavarovalnica Adriatic Slovenica danes na Bledu pripravljajo olimpijski krog varnosti. Na njem bodo skušali skleniti najdaljšo človeško verigo na svetu, ki istočasno prižge svetlobno palico, ter se s tem vpisati v Guinnesssovo knjigo rekordov.

Guinnessov rekord in udeležba članov Kluba slovenskih olimpijcev OKS ter olimpijskih kandidatov za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru in njihovo druženje z navijači bodo danes priložnost za vse obiskovalce, da si ogledajo zanimiv dogodek, ki bo popestril novoletno dogajanje na Bledu.

Prireditev se bo začela ob 15.30. V posameznih območjih (glavno območje A bo na promenadi, B v Mlinem, C v Veliki Zaki in D v Mali Zaki oziroma Regatnem centru) okoli jezera se bo odvijal zabavni program z glasbo, nagradnimi igrami, olimpijskim kvizom, pozdraviti pa bo mogoče tudi športnike in olimpijce. Ob 17.00 se bo začelo razvrščanje obiskovalcev okoli jezera.

Predvidoma ob 17.45 bosta iz Zake okoli jezera krenili dve olimpijski bakli. Eno bo nosila Brigita Bukovec, atletinja, ki je na OI leta 1996 v Atlanti osvojila srebrno medaljo v teku na 100 m ovire, po drugi strani pa jo bo nesel Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik bronaste olimpijske medalje iz Barcelone 1992. Ko bosta tekla mimo ljudi, bo vsak prijel za roko svojega soseda in sklenili bodo olimpijski krog varnosti okoli jezera. Tek bosta končala ob 18. uri na promenadi.

Na splavu na promenadi se bodo ob 19.15 premierno predstavili še kandidati za olimpijsko reprezentanco Slovenije Rio de Janiero 2016.

Sedanji rekord 3712 ljudi v sklenjeni verigi je bil dosežen 6. junija letos v ZDA v Indianapolisu.