Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"MVP!" je grmela dvorana ob novi eksploziji Luke Dončića: 42 točk in nov trojni dvojček (VIDEO)

Deli na:
"MVP!" je grmela dvorana ob novi eksploziji Luke Dončića: 42 točk in nov trojni dvojček (VIDEO)

Foto: Reuters

Luka Dončić je v svoji komaj drugi sezoni v severnoameriški košarkarski ligi NBA dosegel nov velikanski mejnik. Prvič je na tekmi dosegel več kot 40 točk. Dvajsetletnik je za domačo zmago Dallas Mavericks nad San Antonio Spurs s 117:110 prispeval 42 točk, 12 podaj in 11 skokov, kar je šesti trojni dvojček slovenske košarkarske senzacije v sezoni.

Dončić je z odlično predstavo postal drugi najmlajši igralec v zgodovini lige NBA po LeBronu Jamesu, ki je na eni tekmi dosegel statistični trojni dvojček s 40 točkami. Dončić in James sta edina igralca v zgodovini lige, ki sta pred dopolnjenim 21 letom dosegla trojni dvojček s 40 točkami.

Dvajsetletni Ljubljančan je popravil tudi najboljši slovenski strelski dosežek na eni tekmi v ligi NBA. Pred njim je 40 točk 28. februarja 2014 dosegel Goran Dragić. Trojnega dvojčka s 40 doseženimi točkami pred Dončićem ni dosegel še noben igralec Dallasa.


Dončić je tekmo začel izvrstno, saj je v prvi četrtini dosegel 17 točk, ob tem pa je razigraval še soigralce. Slovenec je bil eden ključnih mož v napeti končnici tekme, ko se je San Antonio približal na 110:112 43 sekund pred koncem. Sledil je koš Dončića 27 sekund pred zadnjim zvokom sirene ter time out domače klopi. Po njem so Spurs zapravili žogo, slovenski zvezdnik pa se je nato izkazal še s podajo do Setha Curryja, ki je 4,5 sekunde pred koncem postavil končni izid.

Dallas je v teksaškem derbiju slavil prvič po decembru 2017 oziroma po petih zaporednih porazih, kar ni pozabil omeniti niti Dončić.

"Te tekme so za nas nekaj posebnega. To je rivalstvo in vsakič želimo te tekme zmagati," je začel Dončić. "Med počitkom pred tekmo sem sanjal, da sem v prvi četrtini dosegel 16 točk, na koncu sem jih 17. Sanje se uresničujejo," je nadaljeval. Dončić je v tej sezoni zbral največ trojnih dvojčkov med vsemi igralci.

Ni pozabil niti na gledalce, ki so jih bodrili in mu tudi vzklikali MVP, MVP, MVP, pohvalil pa je tudi predstavo Doriana Finneyja-Smitha, ki je bil z 22 točkami drugi strelec tekme. Kristpas Porzingis je dal 18 točk in zbral 10 skokov.



"Ta fant lahko na igrišču naredi vse, kar si zaželi. Trenutno je sredi magične serije. Fenomenalno je to gledati. Fenomenalno je biti del tega," je z izbranimi besedami o Dončiću govoril trener Dallasa Rick Carlisle.

Novo priložnost za novo odlično predstavo bo Dončić imel že v noči na četrtek, ko bo Dallas gostil aktualne podprvake lige NBA Golden State Warriors, ki jim v tej sezoni ne gre in z zgolj dvema zmagama zasedajo mesto na repu razpredelnice zahodne konference.

Dončićev Dallas je z osmimi zmagami na 13 tekmah peto najboljše moštvo Zahoda.

New York Knicks so s 123:105 premagali Cleveland Cavaliers, največ zaslug za zmago ima Julius Randle, ki je tekmo končal pri 30 točkah, v prvem polčasu jih je dosegel kar 23.

Houston Rockets je na krilih Jamesa Hardna, ki je dosegel 36 točk, premagal Portland Trail Blazers s 132:108. Milwaukee Bucks so s 115:101 porazili Chicago, prvo ime tekme pa je bil Giannis Antetokounmpo s 33 točkami in 10 skoki.