Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mourinhu gre vse narobe: kako dolgo še na klopi Chelseaja?

Deli na:
Mourinhu gre vse narobe: kako dolgo še na klopi Chelseaja?

Foto: Reuters

Sloviti portugalski nogometni trener Jose Mourinho si je kot trener Chelseaja prislužil novo kazen. Zaradi kritik na račun sojenja po porazu z West Hamom 24. oktobra bo moral plačati 40.000 funtov (56.000 evrov), ob tem pa mu je angleška nogometna zveza FA izrekla tudi prepoved delovanja na eni nogometni tekmi, poročajo angleški mediji.

Mourinho je priznal, da ga je na tekmi 24. oktobra, ki jo je z 2:1 dobil West Ham United, zaneslo. Dvainpetdesetletni trener je bil prisiljen drugi polčas tekme gledati s tribun tako kot ostali navijači, potem ko je ob polčasu skupaj s pomočnikom Silvinom Louro šel do sodnika Jona Mossa in mu naložil nekaj krepkih ter povedal svoje o sojenju na tekmi. Zaradi uporabe neprimernega jezika in neprimernega obnašanja je bil portugalski trener kaznovan že na tekmi, njegov primer pa se je znašel tudi pri disciplinski komisiji FA, ki je Mourinha še dodatno kaznovala.

Trener Chelseaja bo tako prisiljen izpustiti eno od ligaških tekem, najbrž že sobotno tekmo proti Stoku, če se ne bo pritožil. Na kazen se sicer lahko pritoži, a je verjetnost, da bi odpravili kazen, sila majhna, upoštevajoč Mourinhove poprejšnje disciplinske težave.

Trener londonskega nogometnega velikana si je kazen prislužil že zaradi kritiziranja sodnikov po tekmi s Southamptonom 3. oktobra. Tekmo je njegova ekipa izgubila z 1:3, po njej pa je Mourinho o sodniku Robertu Madleyju dejal, da si ni upal zapiskati najstrožje kazni za njegovo ekipo in da je sodnike strah, da bi karkoli dosodili v korist Londončanov.

Ob denarni kazni so Portugalcu izrekli tudi pogojno kazen, prepoved opravljanja dela na eni ligaški tekmi, ki bo obveljala, če bo nadaljeval z neustreznim obnašanjem. Kaj nova kazen pomeni na prejšnjo pogojno obsodbo, v tem trenutku še ni znano.

Za nameček je Mourinho pod plazom kritik tudi zaradi ravnanja z zdaj že bivšo klubsko zdravnico Evo Carneiro. Mourinho je po prvenstveni tekmi proti Swanseaju (2:2) kritiziral njeno delo, njen tek na zelenico na pomoč domnevno poškodovanemu belgijskemu zvezdniku Ednu Hazardu pa označil za "impulziven in naiven". Portugalski trener jo je potem odstranil iz zdravniške ekipe Chelseaja.

Zdravnica se je odločila sprožiti pravna sredstva proti po njenem mnenju neupravičenem ravnanju Mourinha. Proti portugalskemu trenerju je vložila zasebno tožbo, odločila pa se je tudi za tožbo proti klubu s Stamford Bridgega zaradi predčasnega konca sodelovanja, je poročal BBC Sport.

Nad Mourinhom pa so se zgrnili črni oblaki tudi zaradi skromnega izkupička aktualnih angleških prvakov na igriščih, Chelsea je trenutno na poraznem 15. mestu prvenstvene lestvice premier league. Londončani so na 11 tekmah vpisali šest porazov, dva remija in le tri zmage, po zadnjem porazu z Liverpoolom (1:3) za vodilnim Manchester Cityjem zaostajajo 14 točk.

Mourinho se je tako po poročanju angleških medijev znašel v nemilosti pri lastniku kluba in ruskemu mogotcu Romanu Abramoviču, njegov stolček pa bi se lahko dokončno zamajal, če bo Chelsea nadaljeval z bledimi predstavami. Chelsea v ligi prvakov v sredo gosti Dinamo iz Kijeva.