bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Magazin

Monaška knežja dvojčka sta se prvič pokazala javnosti

Deli na:
Monaška knežja dvojčka sta se prvič pokazala javnosti

Foto: Reuters

Monaški knez Albert in kneginja Charlene sta včeraj javnosti prvič pokazala prestolonaslednika, princa Jacquesa in njegovo sestrico Gabriello. Dogodek je spremljalo več tisoč ljudi.

Albert in Charlene - vsak je držal enega dojenčka - sta se na oknu knežje palače v Monaku zadržala več minut in pozdravljala zbrane na trgu, ki so mahali z monaškimi zastavami in v zrak spuščali bele in rdeče balone, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Orkester orožnikov je ob tej priložnosti zaigral skladbo, posvečeno dvojčkoma. Ob igranju glasbe sta v zrak poletela dva balona, rožnat in bel.

Monarha sta nato brez novorojenčkov, ki sta ostala na toplem v palači, prišla na trg in se rokovala z zbranimi.

V Monaku je bil včeraj dela prost dan, s čimer je Albert želel poudariti svojo povezanost s "podaniki". Kneževina ob francoski obali ima samo 8000 državljanov, sicer pa tam zaradi ugodne davčne politike živi še okoli 30.000 ljudi iz 120 držav.

Na velikem trgu pred knežjo palačo se je včeraj po uradnih ocenah zbralo med 5000 in 7000 Monačanov, turistov in drugih radovednežev, verjetno največ od poroke Alberta in Charlene julija 2011, še poroča AFP.

Prva otroka knežjega para sta se rodila 10. decembra lani. Najprej je na svet prijokala Gabriella Therese Marie, dve minuti kasneje pa še njen bratec Jacques Honore Rainier.

Deček je kot moški potomec tudi prestolonaslednik, čeprav ni prvorojenec, saj daje monaška zakonodaja prednost dečku. Z rojstvom dvojčkov se je spremenil vrstni red za knežji prestol. Doslej sta bila prva v vrsti Albertova sestra, 57-letna Caroline von Hannover in njen najstarejši sin, 30-letni Andrea Casiraghi. Oba nezakonska otroka Alberta II. v skladu z monaško zakonodajo nista upravičena do prestola.