markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

2eva luna nejc Njena.si

Kmetija: Nejc in Eva Luna se imata po šovu še ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Magazin

Mok sprošča pogoje za sponzorje športnikov med OI

Deli na:
Mok sprošča pogoje za sponzorje športnikov med OI

Foto: Reuters

Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) je na seji v brazilskem Riu da Janeiru, kjer bodo prihodnje leto olimpijske igre, sprostil pogoje za sponzorje športnikov, ki niso uradni sponzorji Moka. Pravila mora potrditi še generalno zasedanje olimpijskega gibanja v malezijskem Kuala Lumpurju julija prihodnje leto, mesec dni pred OI.

Spremenili bodo člena 40 in 50 olimpijske listine, ki govorita o sponzoriranju športnikov in oglaševanju. Športniki bodo, če bodo pravili potrdili tudi v Maleziji, poslej lahko v omejenem obsegu predstavljali tudi firme in njihove izdelke, četudi ti ne bi bili del sponzorskega programa Moka. Doslej so bili pri tem zelo omejeni in je bilo nadzorovano tudi njihovo početje na sodobnih družabnih omrežjih.

Kršitev bi lahko pomenila tudi odvzem olimpijske medalje ali izključitev iz OI. Ta ureditev je sprožala številne pomisleke in tudi proteste športnikov, med drugim v času olimpijskih iger v Londonu leta 2012, ko so svoja nestrinjanja sporočali prek družbenega omrežja Twitter z oznako #WeDemandChange2012.