nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mladen "Turbo Rudi" Rudonja bo za 860 evrov mesečno avtomehanik v koprski Komunali

Deli na:
Mladen "Turbo Rudi" Rudonja bo za 860 evrov mesečno avtomehanik v koprski Komunali

Foto: Bobo

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Mladen Rudonja, ki se ga je prijel tudi vzdevek Turbo Rudi, je nogometne in športno-menedžerske vode zamenjal za povsem drugačno zaposlitev. Kot v današnji izdaji poročajo Primorske novice, se je Rudonja zaposlil v koprski Komunali na delovnem mestu avtomehanika.

Odkar je direktorski stol v Komunali Koper zasedel Gašpar Gašpar Mišič, so se v tem javnem podjetju kadrovsko okrepili. Na seznam novo zaposlenih se je ta teden prebil tudi Rudonja, nekdanji nogometni reprezentant in športni menedžer, ki se je v slovensko nogometno zgodovino zapisal kot strelec odločilnega zadetka za uvrstitev Slovenije na svetovno prvenstvo.

To je bil njegov tudi edini zadetek v dresu slovenske reprezentance, gol pa je zabil na povratni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu proti Romuniji v Bukarešti. Tekma se je končala z 1:1. S svojim zadetkom je Sloveniji zagotovil nastop na svetovnem prvenstvu, ki je bilo leta 2002 v Južni Koreji in na Japonskem, saj se je tekma v Ljubljani končala z izidom 2:1 za Slovenijo.

Zdaj 44-letnega Rudonjo, nekoč zelo priljubljenega slovenskega nogometaša, ki je za izbrano vrsto vpisal 65 nastopov, so v komunalnem podjetju v edinem slovenskem pristaniškem mestu zaposlili za krajše obdobje, s pogodbo za tri mesece, razporejen pa je v četrti plačilni razred, njegova osnovna plača pa znaša 862,38 evra.

"Za zaposlitev smo se odločili zaradi povečanih potreb dela na področju avtoparka, kjer se pripravljajo številne posodobitve delovnih procesov in optimizacije prevoznih poti, ki to službo dodatno obremenjujejo. Za celoten avtopark Komunale Koper, ki obsega več kot 80 vozil, je do danes skrbel le en zaposleni. Vsa vozila je treba redno vzdrževati, tehnično pregledati in jih usposobiti za prihajajočo sezono, ko se pričakuje, kot vsako leto, povečana obremenitev in obseg del," je za Primorske novice novo zaposlitev utemeljil Vojko Rotar iz koprske Komunale.

Primorske novice ob tem še pojasnjujejo, da je Rudonja glavni igralec v zgodbi o zamenjavi dveh zasebnih parcel v Kopru za osem občinskih nad Valdoltro, zaradi katerih je koprsko tožilstvo koprskega župana Borisa Popoviča in predstojnika urada za okolje in prostor Georgija Bangieva obtožila zlorabe položaja in oškodovanja občinske blagajne za skoraj 200.000 evrov. Rudonja je na sojenju zatrjeval, da Popovič in Bangiev s poslom nimata nič in da so so ga v zgodbo zvlekli sosedje iz Kopra, ki niso imel denarja, da bi doplačali razliko v vrednosti parcel.