Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ministrica: Prenehajte jesti nutello

Deli na:
Ministrica: Prenehajte jesti nutello

Foto: Arhiv Reporterja

Francoska ministrica za okolje Segolene Royal je včeraj pozvala ljudi, naj prenehajo jesti priljubljen lešnikov namaz nutella, saj po njenih besedah prispeva h krčenju gozdov.

"Na novo moramo posaditi veliko dreves zaradi obsežnega krčenja gozdov, ki vodi tudi v globalno segrevanje. Morali bi prenehati jesti nutello, na primer, ker je narejena s palmovim oljem," je dejala Royalova v pogovoru za televizijsko mrežo Canal+.

"Palme so zamenjale drevesa in tako povzročile znatno škodo okolju," je pojasnila. Po njenih besedah bi morala biti nutella narejena iz drugih sestavin.

Na njene izjave so se hitro odzvali v italijanski družbi Ferrero, ki proizvaja nutello. V sporočilu za javnost so zapisali, da se zavedajo okoljskih tveganj in da so odgovorni pri nabavi palmovega olja. Ferrero skoraj 80 odstotkov palmovega olja kupi v Maleziji, preostalo pa v Papui Novi Gvineji, Indoneziji in Braziliji.

Pred dobrima dvema letoma so francoski senatorji poskušali uvesti 300-odstotni davek na palmovo olje, ker da povzroča debelost, gojenje palm pa da je škodljivo za okolje. Ni jim uspelo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.