Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Minister: Zbor Rdeče armade bo znova pel

Deli na:
Minister: Zbor Rdeče armade bo znova pel

Foto: Wikimedia

V letalski nesreči je umrlo vseh 65 članov vojaškega ansambla Aleksandrov.

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je danes povedal, da si bodo po nedeljski nesreči ruskega letala tupoljev 154, v kateri je med drugim umrlo vseh 65 članov vojaškega ansambla Aleksandrov - sicer znanega tudi kot zbor Rdeče armade - prizadevali za njegovo čimprejšnjo obnovitev.

Šojgu je dejal, da bodo storili vse potrebno, da bo v najbližji prihodnosti prišlo do obnovitve ansambla, ki je na mednarodni sceni sicer bolj znan kot zbor Rdeče armade, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po njegovih besedah bodo izvedli avdicije, na katerih bodo izbrali le najboljše, tako da bodo novi člani ansambla lahko nadaljevali tradicijo zbora.

V želji pritegniti le najboljše glasbene talente, ki se bodo pridružili znamenitemu zboru ruskih oboroženih sil, je Šojgu najavil, da bodo zboru kmalu dodelili 70 stanovanj, ki jih bodo ponudili novim članom ansambla.



Prav tako je napovedal, da bodo po v nesreči preminulem dirigentu Valeriju Halilovu poimenovali vojaško glasbeno šolo. Dodal je še, da je bil Halilov legenda, ki je oživel vojaške orkestralne tradicije.

Zbor sicer šteje okoli 200 pevcev, plesalcev in glasbenikov. Gre večinoma za glasbene profesionalce, ki delujejo tudi v drugih zborih, ansamblih in glasbenih gledališčih. Pomoč pri obnovitvi zbora je napovedal tudi ruski minister za kulturo Valerij Medinski.

Na sestanku obrambnega ministrstva so se sprva z minuto molka poklonili žrtvam nesreče.

Letalo tipa tupoljev 154 je z radarjev izginilo kmalu po vzletu v nedeljo zjutraj. Bilo je na poti iz mesta Adler južno od Sočija proti bazi Hmeimim v Latakiji na zahodu Sirije. Na krovu letala je bilo 92 ljudi, od tega osem članov posadke.