demi in ashton Svet24.si

Demi Moore o Ashtonu Kutcherju: "Prevaral me je in...

dennis rodman Svet24.si

Madonna mu je ponudila denar, da bi ji naredil ...

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija Njena.si

Kmetijo je zapustila Ksenija

Magazin

Mina Markovič druga na evropskem prvenstvu

Deli na:
Mina Markovič druga na evropskem prvenstvu

Foto: Bobo

Mina Markovič je osvojila drugo mesto na evropskem prvenstvu v težavnostnem plezanju v Campitellu v dolini Fassa pod obronki Dolomitov v Italiji.

Markovičeva, evropska prvakinja pred dvema letoma v Chamonixu, je Sloveniji priborila sedemnajsto kolajno na prvenstvih stare celine v športnem plezanju.

Slovenija je imela v finalu tri finaliste in tri favorite za odličja, a sta Janja Garnbret in Domen Škofic ostala brez odličij. Garnbretova, ki je vodila po kvalifikacijah, v polfinalu pa je vpisala drugi dosežek, se v finalu ni najbolje znašla in je pristala tik pod stopničkami na četrtem mestu.

Škofic, ki se je uvrstil v svoj prvi finale na evropskih prvenstvih, je vpisal peto mesto, čeprav je splezal višje in je njegova višina zadoščala za vsaj stopničke, mu tega tekmovalna žirija ni priznala. Škoficu je namreč v steni zmanjkalo časa, saj je v njej prebil več kot od dovoljenih šest minut.


Za edino slovensko kolajno na letošnjem prvenstvu stare celine v težavnosti je tako poskrbela Markovičeva, ki je osvojila svojo sedmo kolajno na evropskih prvenstvih, največ od vseh slovenskih plezalcev in plezalk. Markovičeva je bila s svojimi 29 leti najstarejša finalistka.

Zmago je slavila devet let mlajša Belgijka Anak Verhoeven, tretja je bila prav tako 20 let stara Avstrijka Jessica Pilz. Pri moških je zmagal francoski veteran 34-letni Romain Desgranges, ki je vodil že po kvalifikacijah in polfinalu. Drugo mesto je pripadlo aktualnemu svetovnemu prvaku Čehu Adamu Ondri, tretji pa je bil Avstrijec Jakob Schubert.

Od sedmih slovenskih polfinalistov sta debitantki na članskih EP Vita Lukan in Mia Krampl vpisali 13. oziroma 15. mesto, Martin Bergant je bil 23., Jernej Kruder je v polfinalu za štiri mesta poslabšal svojo uvrstitev in je bil 27. Tjaša Kalan je vpisala prav tako 27. mesto, čeprav se ni uvrstila v polfinale.

Urška Repušič je dosegla 33. in Veronika Meke 39. izid med 59 tekmovalkami v težavnosti. V moški konkurenci 65 tekmovalcev je Milan Preskar zasedel 47. mesto.

loading...
Loading...