muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Miha Šalehar: Goloba bi raje pojedel kot fazana

Deli na:
Miha Šalehar: Goloba bi raje pojedel kot fazana

Miha Šalehar - Foto: Primož Lavre

Na nekdanjega glasbenika, radijskega in televizijskega voditelja, sedaj pa navdušenega gorskega kolesarja, me je pred nedavnim spomnil antropolog Dan Podjed, ko je razlagal bizarno situacijo, ki jo je Miha Šalehar doživel v odročni vasici, imenovani Robidišče. Zastrigla sem z ušesi, in Mihu poslala elektronsko pismo ter ga vprašala, če bi bil pripravljen dati intervju za Reporter. Brez pomislekov je pristal.

Sestali smo se na bencinski črpalki v Guncljah, kjer imajo prav zares najboljšo črno kavo. Seževa si v roke, Miha ima močan stisk. Kot vedno. Iskren je. Vedno je bil tak. Najraje bi mu skočila v objem, a to se vendar ne spodobi. Ko povem, da se bova med snemanjem tikala, v časopisu pa iz olike vikala, me preseneti češ ah, pa kaj se bova vikala, dajva se tudi pred ljudstvom tikati, saj se že sto let poznava. Sto let sicer ne, več kot dvajset pa gotovo. Tako je nastal rahlo nenavaden pogovor, po katerem vam bo duhoviti in inteligentni Miha še bolj prirasel k srcu.

Miha Šalehar v izčrpnem intervjuju slikovite opiše zgodbo, ki se mu je zgodila v zadnjem času in sicer v najbolj zahodni slovenski vasici - Robidišče. Tam je kupil zemljišče, neko staro hiško prenovil v butični hotel in kanil zraven postaviti še gorski kolesarski center. Žal se je zgodba zapletla; kako, pa preberite v svežem Reporterju, kajti to preljubo Robidišče, ki ga bo očitno treba obiskati, postane rdeča nit pričujočega intervjuja. Pogovor je razgiban kot prekmurska gibanica, saj v njem obdelava vse od morebitnih izpadov elektrike, do insektov v prehrani in še kopico drugih stvari, recimo, apokalipse!

Šalehar odkritosrčno pove, da se pogosto pogovarja sam s sabo - enako kot piska tega teksta - in celo zastavi vprašanje, mar obstaja kdo, ki se ne pogovarja sam s sabo?Z nekdanjim voditeljem kultne oddaje Videospotnice na TV Slovenija in glasbenikom, ki smo ga zadnja leta poznali predvsem kot prijetni glas z Vala 202, smo spregovorili tudi o prihodnosti. Ko je začutil, da ima vsega dovolj, se je z radia poslovil. Kaj pa sedaj? Se vrača? "V bistvu se ne vračam tja v službo. Imam zasebno podjetje, kar se tiče medijev, pa ostajam svobodnjak. Vračam se samo kot zunanji sodelavec. Pripravljam novi podkast Mihilizem. Oddelal bom dvajseto sezono Toplovoda, da zaključimo z okroglim. Potem bomo pa videli," nam zaupa med intervjujem.

No, oktober je že za vogalom, Šaleharju želimo vse dobro in naj mu Mihilizem uspe!

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24