klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Messiju tri mesece suspenza, ker je južnoameriško zvezo obtožil korupcije

Deli na:
Messiju tri mesece suspenza, ker je južnoameriško zvezo obtožil korupcije

Foto: Getty Images

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi si je prislužil tri mesece suspenza južnoameriške zveze Conmebol. Razlog za tako visoko kazen so bržčas komentarji, ki jih je Messi izrekel na račun Conmebola po tekmi za tretje mesto na južnoameriškem prvenstvu, ko je zvezo obtožil korupcije. Ob tem bo moral plačati še 45.000 evrov denarne kazni.

Messi v tem času ne bo smel odigrati nobene tekme za argentinsko reprezentanco, so danes še sporočili iz Conmebola, kjer niso specificirali, zakaj je Messi sploh prejel kazen, poroča francoska agencija AFP.

Po malem finalu 6. julija na Copi Americi, Argentinci so premagali Čile z 2:1, je argentinski virtuoz dejal: "Bilo je premalo spoštovanja do naše ekipe. Lahko bi naredili tudi mi kaj bolje, toda obenem nam niso pustili do finala. Korupcija in sodniki niso dovolili, da bi navijači uživali v finalu. To uničuje nogomet." Nato ni prišel niti na podelitev kolajn, ker "res ne bi smeli sodelovati pri tej korupciji".

Že pred tem pa si je skupaj s čilskim nogometašem Garyjem Medelom prislužil rdeč karton, zanj šele drugi v celotni nogometni karieri, čeprav so videoposnetki pokazali, da sam ni storil ničesar narobe, še poroča AFP. Zaradi kartona je bil tako in tako že suspendiran za eno tekmo kvalifikacij za mundial 2022.

Ob novi kazni bo tako Messi izpustil štiri prijateljske tekme gavčev, novembra pa bo spet lahko zaigral v dresu z državnim grbom.