tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Messi v 700. tekmi za Barcelono zadel za napredovanje v osmino finala

Deli na:
Messi v 700. tekmi za Barcelono zadel za napredovanje v osmino finala

Foto: Reuters

Po Paris St. Germainu, Bayernu, Juventusu, Realu Madridu, Tottenhamu in Manchester Cityju sta si včeraj v sklopu 5. kroga lige prvakov nastop v osmini finala zagotovila še Leipzig in Barcelona.

V skupini E je v enem derbijev večera Liverpool igral 1:1 z Napolijem. Italijani so povedli v 21. minuti prek Driesa Mertensa, zatem pa so Angleži pritiskali proti italijanskim vratom in izenačili v 65. minuti z golom Dejana Lovrena.

Na drugi tekmi skupine je Genk gostil Salzburg in izgubil z 1:4. Čeprav so začeli brez nadarjenega Erlinga Brauta Haalanda, pa so Avstrijci že prvi polčas dobili z 2:0. Haaland je v igro vstopil v 62. minuti in podal pri golu Hee Chan Hwanga v 69. za 3:0 ter sam zadel v 87. minuti za 4:1. Med tem je namreč Mbwana Samatta v 85. minuti zmanjšal zaostanek domačih. Haaland je z osmimi goli drugi strelec tekmovanja za Robertom Lewandowskim (Bayern, 10). Liverpool, Napoli in Salzburg še imajo možnosti za osmino finala.

V skupini F je vodilna Barcelona premagala Borussio Dortmund s 3:1. Pri prvih dveh španskih zadetkih v prvem polčasu sta kombinirala Luis Suarez in Lionel Messi, prvi je bil strelec prvega, drugi pa drugega zadetka. Messi je bil podajalec tudi pri tretjem golu, ki ga je dosegel Antoine Griezmann v 67. minuti. Jadon Sancho je v 77. minuti dosegel gol za Nemce. Agentinski zvezdnik je sicer odigral 700. tekmo v dresu Barcelone.

V Pragi pa je gostoval Inter Samirja Handanovića in zmagal s 3:1. Slednji je povedel v 19. minuti z golom Lautara Martineza, domači pa so izenačili po enajstmetrovki Tomaša Součka v 37. Romelu Lukaku je v 81. minuti prinesel zmago Italijanom, potrdil pa jo je Martinez v 88.



Zenit in Lyon sta odprla današnje dogajanje v skupini G. Rusi so zmagali z 2:0 in se tako točkovno izenačili s Francozi. Artem Dzjuba v prvem in Magomed Ozdojev sta bila strelca za domače.

Oboji se bodo sicer v zadnjem krogu borili za osmino finala, Zenit bo takrat gostoval pri Benfici, Lyon pa bo gostil Leipzig, ki je nocoj doma brez pomoči poškodovanega Kevina Kampla igral 2:2 proti Benfici. Za Portugalce sta zadela Pizzi v 20. in Carlos Vinicius v 59. minuti, za domače pa Emil Forsberg v 90. minuti z bele pike in v šesti minuti dodatka.

V skupini H sta najprej živahno in razburljivo tekmo odigrala Valencia in Chelsea. Končala se je z 2:2, tako da bo zadnji krog odločal o potnikih v osmino finala iz te skupine. Za domače sta zadela Carlos Soler v 40. in Daniel Wass v 82. minuti, za goste pa Mateo Kovačić v 41. in Christian Pulišić v 50. minuti. Dani Parejo je pri Valencii zapravil še najstrožjo kazen v 61. minuti.

Lille pa je doma izgubil proti Ajaxu z 0:2. Hakim Ziyech v drugi in Quincy Promes v 59. minuti sta bila strelca. Chelsea bo v zadnjem krogu gostil Lille, Valencio pa čaka gostovanje pri Ajaxu.