Revija Reporter
Magazin

Melania se je zahvalila Chelsea Clinton, ki je Barrona Trumpa branila pred zblojenim novinarjem

Reporter

24. avg. 2017 11:15 Osveženo: 11:19 / 24. 8. 2017

Deli na:

Prva dama ZDA Melania Trump se je zahvalila nekdanji Chelsea Clinton, ki je stopila v bran Melaniinemu sinu Barronu.

Tega je konservativna stran Daily Caller napadla zaradi sloga oblačenja. Da bi se moral zgledovati po vselej urejenih očetu Donaldu Trumpu in mami, je menil novinar Daily Callerja Ford Springer. Barronu je očital, da je v javnih nastopih videti, kot da gre v kino.

»Skrajni čas je, da mediji in drugi Barrona Trumpa pustite  pri miru in mu dovolite, da preživi otroštvo v zasebnosti, kot si zasluži,« je na Twitterju zapisala Chelsea Clinton, ki je morala kot otrok v Beli hiši sama prestati marsikateri napad medijev in politikov. Melania se je nato na Twitterju zahvalila hčerki Billa in Hillary Clinton in izpostavil, da je treba otrokom pustiti, da so otroci.

Springerjev komentar je bil naslovljen "Skrajni čas je, da se Barron Trump začne oblačiti kot da je v Beli hiši", namesto odobravanja pa je izzval obsodbe in posmehovanje novinarju, ki od 12-letnega fanta očitno pričakuje, da se bo v javnosti vselej pojavil v obleki s kravato. Tako je bil res oblečen ob očetovi inavguraciji, za piknik na trati Bele hiše ali ogled sončnega mrka z balkona predsedniške rezidence pa nihče razen Springerja (in redkih somišljenikov) ne pričakuje, da se bo otrok oblekel kot za slovesno priložnost. V ZDA velja nepisano pravilo, da mediji mladoletne otroke politikov pustijo pri miru, česar se sicer mnogi ne držijo.