Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

MasterCard uporabnikom odprl vrata laboratorija za digitalno varnost

Deli na:
MasterCard uporabnikom odprl vrata laboratorija za digitalno varnost

Foto: MasterCard

Od testiranja EMV čipnih kartic do biometrične identifikacije v imenu inovacij in dodatnega razvoja varnosti plačevanja.

MasterCard je ob koncu julija odprl vrata svojega centra MasterCardDigiSecLab, nadgradil sodelovanja na ključnih področjih, ki lahko rodijo nove rešitve za digitalno varnost in uporabnikom omogočijo miren spanec.  Nov center družbe MasterCard se nahaja v Veliki Britaniji in se osredotoča na proaktivno testiranje potencialnih groženj digitalnega plačevanja. Razvoj poteka  v tesnem sodelovanju z vladnimi varnostnimi agencijami in vodilnimi akademiki.  

Kratek predstavitveni film o novih prostorih si lahko ogledate tukaj.

“MasterCardDigiSecLab predstavlja združene moči v prizadevanju za razvoj inovacij tako na področju izdelkov, kot tudi na področju investicij v varovanje,” je povedal Ajay Bhalla, predsednik Poslovnih varnostnih rešitev pri družbi MasterCard. »Čeprav plačila še nikoli niso bila tako varna, na žalost tudi nepridipravi niso bili še nikoli tako zviti. Novo odprt center je del naše stalne predanosti temu, da delimo svoje znanje, rešitve in najboljše prakse, s čimer želimo doseči kar najvišji nivo varnosti.«

Naj gre za testiranje najnovejših kartičnih čipov s tehnologijo EMV, mobilnega plačevanja ali biometričnega potrjevanja istovetnosti, ekipa strokovnjakov v raziskovalnem centru MasterCard je neprestano predana raziskovanju tehnologij. Na ta način lahko najdejo priložnosti, da sisteme še dodatno nadgradijo, tako pa uporabnike, trgovce in finančne institucije še bolj učinkovito obvarujejo pred  različnimi tveganji.

Člani omenjene ekipe so vsakodnevno soočeni s potencialnimi grožnjami, ki se jih večina posameznikov seveda sploh ne zaveda. Da bi na tem področju lahko kar najbolje pomagali, strokovnjaki med drugim v plačilne kartice usmerjajo laserje, ki se sicer uporabljajo v astronomiji, poslužujejo pa se tudi rentgenskih žarkov s katerimi preiskujejo naprave, ki jih uporabljajo hekerji.

Vse hitrejše tehnološke spremembe skupaj z vse bolj digitalno omreženimi uporabniki današnjega časa vsekakor pomenijo naraščajočo potrebo po intenzivnejših sodelovanjih in deljenju znanja. Relativno široko področje delovanja tega laboratorija bo pomagalo izzive reševati skupinsko. To bo laboratorij dosegel tako, da se bo posluževal vseh razpoložljivih orodij in hkrati tudi edinstvene pozicije globalne omreženosti ter tehnološkega znanja, s katerim razpolagajo strokovnjaki pri družbi MasterCard.

Novo odprt center deluje v tesnem sodelovanju z ostalimi interesnimi skupinami, ki se dotikajo področij  informacijske varnosti, novo uveljavljajoče se plačilne tehnologije in ostalih področij dela laboratorija MasterCard. Vsem je skupen namen: zagotavljati večplasten pristop, s katerim bi obvladovali varnostna tveganja in skrbi, kjerkoli se pojavijo.