danijel borojević Svet24.si

Skrivnost najbolj iskanega slovenskega kriminalca

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

protest vlada ljubljana jenull policija pl Necenzurirano

Strojevodje iz Auschwitza #kolumna

hisa frantar ng Reporter.si

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

janko-fatur Njena.si

Janko: Metuljčki pridejo v maju …

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Massijev zadnji napotek Tini Maze: Smučaj zdaj končno svobodno

Deli na:
Massijev zadnji napotek Tini Maze: Smučaj zdaj končno svobodno

Foto: Bobo

"Moj cilj je, da jo pustim svobodno in to sem danes prvič videl," je o zadnji vožnji Tine Maze dejal Andrea Massi

Tvorec največjih uspehov najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze, ki se je danes pod Pohorjem na 53. Zlati lisici poslovila od tekmovalnih strmin, je partner koroške smučarke in vodja njene ekipe Andrea Massi. Tudi on si je danes na nek način oddahnil od tekmovalnega stresa in svojo varovanko še zadnjič opazoval pri vijuganju med količki.
    
Tako kot je čustveno svojo zadnjo tekmo doživljala slovenska šampionka, jo je tudi njen dolgoletni partner, kondicijski trener in vodja samostojne ekipe Team to aMaze Andrea Massi. Čeprav mu besede, morda tudi zaradi cmoka v grlu ob koncu take izredne športne poti, niso gladko tekle, je v cilju strnil nekaj misli. Mazejevo je spremljal ob progi, ko je s predčasnim koncem prve vožnje na veleslalomu športno pot končala z odstopom po prvem vmesnem času in ob progi nato skočila v objem Goričana. Tik pred ciljem se je ustavila, odpela smuči in peš prešla ciljno črto.

"Kaj naj rečem, vreme je lepo, lepa podlaga, super publika, scenarij je bil dober," je uvodoma dejal vodja ekipe Team to aMaze Massi in nadaljeval: "Kot veste, smo imeli pred tekmo nekaj težav, ampak je zdaj tega konec in Tina je pokazala še en svoj obraz, ki ga do zdaj še nisem videl. Ta kratkotrajni trening, ti zavoji, ki jih je naredila samo za publiko, nimam kaj veliko komentirat ..."Ekipa je pred meseci najavila uradno slovo od belih strmin in po nekaj nesoglasjih z domačo in mednarodno zvezo nato tekmo odpeljala tako, kot to naredijo največji šampioni. Brez tekmovalnega naboja, s koketiranjem z množico, mahanjem in veselim proslavljanjem. Čeprav je Massi pred meseci napovedal, da bo šla v Maribor v lov na stopničke, je Mazejeva vendarle odpeljala "le" vožnjo za publiko in ciljno črto, ne glede na zaostanek, prečkala peš.

"V glavi tekmovalca kot v naši glavi nikoli ne veš, kaj je in kaj ni. Moj cilj je, da jo pustim svobodno in to sem danes prvič videl. Saj tudi moje zadnje besede, potem ko smo ji dali še zadnje informacije, so se glasile, smučaj zdaj končno svobodno," je dejal Massi.

Goričan je poudaril, da je ekipa imela dva načrta, kako odpeljati tekmo, a so pri odločitvi ostali spontani. "Imeli smo dva plana, ampak mi smo bili vedno spontani. Takšni smo bili do vas, do vseh in takšni bomo vedno ostali," je zaključil Massi.