lea mederal 1 Dobra karma

Znana nosečnica upošteva nasvete Tanje Žagar in...

Nacho Vidal Svet24.si

Španski porno zvezdnik aretiran zaradi usodnega ...

iztok purič_alenka bratušek Reporter.si

V SAB pobesneli, ker je njihov bivši minister ...

Madeleine McCann, Kate McCann, Gerry McCann Svet24.si

Razkrito: osumljeni v primeru izginule Maddie v ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Magazin

Massi: Nihče ne sme več reči, da se bo izgubilo, ker je tekmovalec Slovenec

Deli na:
Massi: Nihče ne sme več reči, da se bo izgubilo, ker je tekmovalec Slovenec

Foto: Bobo

Vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je pred naslednjima in zadnjima ženskima tekmama na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku ocenil, da je v Sloveniji malo preveč drame zaradi bolečega desnega kolena Mazejeve. Boleti jo je začelo po specialnem smuku, na katerem je zmagala, najboljša pa je bila še na kombinaciji in druga v superveleslalomu.

"Mi v ekipi nismo takšni, da bi vedno iskali drame, kot v Sloveniji, ko se to vedno malo išče. Koleno jo je zabolelo, bilo pa je vse pod kontrolo. V kombinacijskem smuku je bolj previdno naredila nekaj zavojev z desno nogo. Sem pa kar alergičen na te drame. Sam spoštujem tiste, ki imajo res kaj hudega. Bogu hvala, da je s Tino je vse v redu," je za STA ocenil Massi.

Vesel je bil njenega dosežka v kombinaciji. "Že na smuku je tlakovala pot do zmage, slalom pa je bil zelo pomemben, kot običajno odločilen. Tina ga je začela s spoštovanjem. Sneg je agresiven, ni takoj našla ritma. V drugem delu slaloma pa ni več izgubljala."

"Mazejeva je taktično izjemno inteligentna tekmovalka. Kar se tiče specialnega smuka, želela je zmagati za dve stotinki in tudi je. Tudi v kombinaciji ji je uspelo. Kot najboljši atletski sprinterji je, oni vedno zmagujejo po fotofiniših, večina pa vedno izgublja."

Veleslalomsko progo v kombinaciji je postavil trener Mazejeva Valerio Ghirardi. "Z izjemo Avstrijcev, ki so v St. Moritzu in tu na SP v superveleslalomu s postavitvijo proge napravili razliko, običajno ni tako. Je pa res in dejstvo, da je Ghirardi postavil slalom brez velikih pasti. Vedno pa je na koncu pomembno, kako tekmovalec smuča."

Tri ženske tekme SP, tri odličja Črnjanke, od tega dve zlati medalji. "Smo malo več kot na pol poti. Stisniti je treba zobe za veleslalom in slalom. Veliko bo odvisno od adrenalina, kolajne naredijo svoje. Videti je potrebno, kako hitro se bo telo regeneriralo. Zato Mazejeva tudi ni nastopila na ekipni tekmi."

Američanka Lindsey Vonn se je po neizpolnjenih pričakovanjih po zlatih medaljah zlomila in jokala po kombinaciji, ko je odstopila na slalomu. "Razumljivo, trikrat je izgubila na domači tekmi, v ZDA pa nekaj šteje le zlato. Sem tudi sam videl sceno, ni mi bilo vseeno. Imam veliko spoštovanja do nje. Tudi njej gre zahvala, da je Mazejeva tako dobra, saj je imela v svojem življenju tako močno konkurenco. Mi nismo šli nikoli na tekme z mislijo, da smo se na žalost rodili v generaciji Vonnove. Vsaka generacija ima svojega Ingemarja Stenmarka in Tina ga je premagala."

Psihično je Mazejeva izjemno stabilna. "Na psihični pripravi Tine smo veliko delali. Tudi s treningi, ki niso bili zelo lahki. Zadnji dve leti, od Sočija naprej, je psihično zelo močna. Včasih jo je potrebno pustiti pri miru, vendar je drugače zelo trdna. Govorilo se je, da v alpskem smučanju v zadnjem času nemogoče zmagovati, ker Slovenci ne znajo zdržati pritiska. Nihče ne sme več reči, da se bo izgubilo, ker je tekmovalec Slovenec. Tina je zmagala na vseh področjih in je kot Slovenka zaorala ledino za naslednje generacije v alpskem smučanju," je v svojem slogu zaključil Massi.

loading...
Loading...