martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Mark Zuckerberg bo 99 odstotkov delnic Facebooka daroval v dobrodelne namene

Deli na:
Mark Zuckerberg bo 99 odstotkov delnic Facebooka daroval v dobrodelne namene

Foto: Reuters

Ustanovitelj Facebooka ter njegov izvršni direktor Mark Zuckerberg in njegova soproga Priscilla Chan sta dobila naraščaj, hčerko Maximo Chan Zuckerberg. Njeno rojstvo sta proslavila s tem, da bosta 99 odstotkov delnic Facebooka darovala v dobrodelne namene, poročajo tuje tiskovne agencije.

Starša sta v dolgi, zelo osebni objavi na Facebooku, ki je največje družbeno omrežje na svetu, napovedala, da bosta v času svojega življenja skoraj vse delnice Facebooka namenila Iniciativi Chan Zuckerberg, ki bo delovala na področju izobraževanja, zdravja in izgradnji močnejših družb.

Vrednost delnic trenutno znaša 45 milijard dolarjev. Ob tem so iz Facebooka sporočili, da namerava 30-letni Zuckerberg še naprej obdržati večinski nadzor v Facebooku, zato v prihodnjih treh letih ne bo prodal več kot za milijardo delnic, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Vemo, da je to majhen prispevek v primerjavi z vsemi viri in talenti tistih, ki že delajo na tem področjih. A želimo narediti, kar lahko, in sodelovati skupaj z ostalimi," je zapisal Zuckerberg.

Zuckerberg in Chanova sta že doslej namenila večje vsote za dobrodelne namene. Za boj proti eboli sta darovala 25 milijonov dolarjev, 100 milijonov dolarjev sta namenila za šolski sistem v New Jerseyu.

Mark Zuckerberg je pred rojstvom hčerke napovedal, da bo imel dva meseca očetovskega dopusta. Ko je konec julija objavil vest, da je njegova soproga noseča, je tudi razkril, da je par želel potomstvo že v zadnjih letih, a je Priscila imela tri spontane prekinitve nosečnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

loading...
Loading...