kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Maribor pozdravil Ilko Štuhec: Zmagati je bilo kaotično in noro

Deli na:
Maribor pozdravil Ilko Štuhec: Zmagati je bilo kaotično in noro

Štuhčeva je od petka v Val d'Iseru v manj kot 24 urah zmagala v alpski kombinaciji in nato še v smuku, danes je osvojila sedmo mesto. - Foto: Bobo

V Mariboru sta bila včeraj zvečer sprejem in zabava v čast nove slovenske zmagovalke smučarskih tekem svetovnega pokala.

Množica je na Trgu Leona Štuklja v Mariboru pozdravila dvakratno smukaško zmagovalko Ilko Štuhec. Ta se je včeraj vrnila iz Severne Amerike, kjer je prejšnji konec tedna v kanadskem Lake Louisu dbema zmagama dodala še peto mesto v superveleslalomu.

Štuhčeva je včeraj najprej prispela v Zagreb. Kot je dejala na srečanju z novinarji na zagrebškem letališču Franja Tuđmana, se je pred prvo zmago zavedala, da je zmožna dobro smučati, a je evforija sledila po objavi izidov petkovega smuka.

Prvo zmago sem doživela evforično, je povedala Mariborčanka. "Zamislila sem si dobro vožnjo, čeprav ni bilo idealno ne v petek niti v soboto, a ko sem prišla v cilj je bilo noro," je izjavila.

Izpostavila je, da se je zelo dobro pripravila na letošnjo sezono ter da je vedela, da je sposobna dobro smučati, a je to bilo treba pokazati tudi na tekmi.

Priprave za sobotni smuk so bile še težje po petkovi zmagi, je nadaljevala. "Bilo je kaotično. Morala sem se umiriti, zbrati in pripraviti na nov dan. Sproti smo popravljali male stvari, ki smo jih ugotovili med treningom."



"V soboto smo vsi začeli iz ničle, ker je bil petek zgodovina. Poskusila sem znova uživati in hitro smučati," je opisala dogajanje v Kanadi.

Izrazila je veliko zadovoljstvo tudi s petim mestom v superveleslalomu v Lake Louisu ter je napovedala, da bo nadaljevala tudi v veleslalomu, najprej v Sestrieru.

Pričakuje nadaljevanje dobrih rezultatov v vseh disciplinah, v katerih bo tekmovala, o kristalnem globusu pa še ne razmišlja. "Vsaka tekma je zase, veliko tega je odvisno tudi od vremenskih pogojev, kar mi na nekaterih tekmah v prejšnjih sezonah ni šlo v prid," je spomnila.

Štuhčeva je bila v kanadskem zimskošportnem središču peta v nedeljskem veleslalomu, potem ko je v dveh dnevih zmagala na obeh smukih. Dosegla je tretji lep izid v nizu, tretje stopničke v karieri v pokalu pa je zgrešila za vsega 15 stotink.

Štajerka je obenem v soboto, ko je slavila 74. slovensko zmago v pokalu, po zmagah v Lake Louisu "prehitela" tudi najboljšo slovensko smučarsko vseh časov. Tina Maze je pred dvema letoma slavila edino zmago v tem kanadskem prizorišču.