Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Maribor bo v Ljudskem vrtu napadel Glasgow Rangers

Deli na:
Maribor bo v Ljudskem vrtu napadel Glasgow Rangers

Rangers - Maribor - Foto: Drago Wernig - TAKA

Danes bosta oba slovenska nogometna kluba, ki sta še ostala v evropski konkurenci, odigrala povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij evropske lige. Boljše izhodišče imajo državni prvaki iz Ljubljane, ki bodo na Finskem ob 18. uri branili prednost 3:0 s prve tekme, Maribor pa bo v Ljudskem vrtu ob 20.15 skušal izničiti zaostanek iz Glasgowa (1:3).

Ljubljančani so prvo polovico dela opravili dobro, na prvi tekmi prejšnji teden so nakazali, da se krivulja po slabem začetku sezone vendarle obrača navzgor. Zmaga s 3:0 je bila lepa popotnica za evropsko nadaljevanje, ki pa ga bodo morali izbranci začasnega stratega Aleksandra Linte še potrditi danes popoldne v Helsinkih.

Če bo Olimpija napredovala, se bo v zadnjem krogu kvalifikacij za skupinski del lige pomerila s slovaško ekipo Spartak Trnava.

Maribor čaka težje delo. Na prvi tekmi z Rangers so Mariborčani v Glasgowu sicer dobro začeli in imeli po prvem polčasu aktiven izid 1:1, potem pa dobili še dva gola in jih zdaj v domačem Ljudskem vrtu čaka zahtevna naloga, da proti tekmecu s Škotske - v preteklosti so bili sicer prav Škoti že hvaležne stranke vijoličastih pri napredovanju v skupinski del evropskih tekmovanj - nadoknadi zaostanek in si pribori morebitno podaljšanje evropske sezone.

Če bodo Mariborčani pri tem lovu uspešni, jih v zadnjem krogu kvalifikacij čaka zmagovalec boja med rusko Ufo z Bojanom Jokićem in luksemburškim Progresom, Rusi so prvo tekmo dobili z 2:1.