Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Marcos Tavares: Jezus mi je pomagal in ta moj zadetek je samo milost od Boga!

Deli na:
Marcos Tavares: Jezus mi je pomagal in ta moj zadetek je samo milost od Boga!

Foto: alesfevzer.com

Svoj prvi zadetek v skupinskem delu lige prvakov je sinoči dosegel novopečeni rekorder po številu doseženih golov v slovenski ligi, Brazilec s slovenskim potnim listom Marcos Tavares. Potem ko je prejšnji teden z zadetkom proti Gorici dosegel že 131. zadetek v domači ligi, se je tokrat vpisal tudi med strelce v elitni ligi prvakov.

Tako kot že na tekmi proti Gorici, ko je Tavaresu za gol podal Martin Milec, se je isti igralec pri podaji izkazal tudi tokrat in podal za prvi Tavaresov gol v ligi prvakov. Tavares je že pred časom napovedal, da želi v slovenski ligi postaviti rekord, nato izpostavil željo po zadetku v ligi prvakov ter nato nadaljeval, da želi doma doseči kar 200 zadetkov. Dve stvari od teh sta se že uresničili, velja že skoraj za vedeževalca. Kako naprej? "Dva gola v nedeljo proti Aluminiju," je v šali dejal slovenski golgeter.

"Kdor ima boga, ima vse. Jezus mi je pomagal in ta moj zadetek je samo milost od boga. Jaz nisem nič, delam vsak dan skupaj z ekipo in v Mariboru lahko preživim dobro kariero," je po tekmi, kjer je Maribor remiziral s Sevillo z 1:1 v svojem slogu dejal Tavares.

"Milec mi je pred tekmo rekel, podal ti bom za gol in to je to. Tudi pri rekordu v slovenski ligi mi je podal. Po tekmi sem ga vprašal, pa si me videl, ko si podal? Res je lepo nadziral žogo in lepo podal v sredino, tako da sem samo čakal in potrdil njegovo delo. Celotna ekipa dela za to, Maribor je močen," je dejal Tavares.

Ekipa je v tej sezoni lige prvakov vknjižila tri točke s tremi remiji, visoko je pravzaprav izgubila le doma, ko je bil s 7:0 boljši Liverpool, ki je sinoči s takšnim izidom premagal tudi Spartak.

Španci so na včerajšnji tekmi izenačili šele v 75. minuti, ko se je žoga nesrečno odbila in zletela pod roko vratarja Jasmina Handanovića.

"Škoda, bili smo blizu zmagi, imeli občutek, da lahko zmagamo, a imeli tudi malo nesreče. Vendar pa je bila ta zadnja tekma proti Sevilli dobra, občutek je, da smo vsi zadovoljni s sezono. Danes smo dosegli lep gol, bili blizu zmagi, tudi tekma proti Spartaku je bila dobra. Maribor je velik klub, škoda, da nismo zmagali. Morda lahko drugo leto zmagamo kakšno tekmo, letos edino doma proti Liverpoolu ni bilo tako, kot bi si želeli," je povedal 33-letnik.

Dolgo je čakal na gol v skupinskem delu lige prvakov, čeprav se je vedno znova dokazoval v kvalifikacijah za to tekmovanje, kjer je prvi strelec ekipe. "Res je, iskal sem ta gol, sanjal o njem, se boril, danes je bilo vse 'okej'. Milcu se moram vsekakor oddolžiti. Sem mu že rekel. Konec leta imamo naše interno kaznovanje v klubu in sem mu rekel, da mu bom plačal vse njegove kazni, ni problema," je povedal.

Po rekordu v slovenski ligi je dobil tudi svojo pesem, himno, ki so jo pripravili glasbena skupina The Sticky Licks in raper Amo Socialec. "Da, dobil sem tudi svojo pesem, zelo mi je všeč, mama že hoče, da ji jo prevedem. Doma so vsi veseli, moji otroci jo poslušajo vsako minuto, zelo sem vesel," se je slovenskega rekorda dotaknil najbolj simpatični slovenski Brazilec.

Kljub rekordom, ostaja umirjen, tokratni gol je proslavil z družino. "Praznoval bom z družino, s soprogo, z otroki. Vsi so veseli, da mi gre dobro, soproga mi pomaga, me motivira, po sinočnji tekmi je rekla, da je molila zame," je zaključil Tavares, ki ga po nedeljski prvenstveni tekmi čaka, tako kot vso ekipo, zaslužen oddih.