Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mandarić ne bo zapustil Olimpije, ker bi brez njega propadla

Deli na:
Mandarić ne bo zapustil Olimpije, ker bi brez njega propadla

Foto: Martin Metelko

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić je na klubski spletni strani zapisal, da je bila minula sezona izjemno težka, polna dramatičnih dogodkov in izrednih okoliščin in se ni razpletla po njegovih in željah privržencev kluba. Čeprav je pred časom napovedal, da bo po koncu sezone odšel iz kluba, pa je včeraj sporočil, da ostaja predsednik Olimpije.

"Ob koncu ene takšne sezone je normalno, da iščemo odgovore za naše neuspehe. Pojasnilo nikakor ni preprosto. Olimpija je klub, ki je imel v zadnjih vrstah najbolje plačane posameznike. Ti so imeli vse pogoje za normalno delo in doseganje vrhunskih rezultatov. To kakovost smo lahko videli na tekmah, kjer je ekipa zasijala v polnem sijaju," je na spletni klubski strani zapisal Mandarić.

Po njegovem mnenju so sledili tudi nerazložljivi padci, ekipa je na trenutke igrala brez volje in želje po zmagi. "To se je dogajalo v času, ko sta prejšnji trener Safet Hadžić in njegova ekipa imela popolno podporo kluba in le neuspehi naših glavnih tekmecev so nas držali v tekmi za naslov. Odločitev za menjavo nekdanjega trenerja je sledila kot rezultat ocene, da so razmere v moštvu pred nadaljevanjem prvenstva zelo slabe, tako telesno kot v moštvenem duhu, zato so bile spremembe nujne," je o Hadžićevi zamenjavi zapisal Mandarić.

Po mnenju Mandarića so trenutne razmere posledica težav, ki so se nakopičile v zadnjih letih, zaradi malomarnega dela in škodljivih dejanj posameznikov iz prejšnjega vodstva, kar je še dodatno obremenilo finančno poslovanje kluba in pripeljalo v Olimpijo veliko nogometašev, ki nikoli niso imeli mesta v klubu. Zaradi tega so z mnogimi prekinili pogodbe, v zadnjih šestih mesecih pa tudi popolnoma zamenjali vodstvo v pisarnah.

"Zmotno je prepričanje, da so moje želje, ki so jih spremljale ljubezen do Olimpije in nogometa, navdušenje in velike naložbe, dovolj za uspeh kluba. Takšno izkušnjo sem v Slovenijo prinesel iz Anglije. Očitno je bilo moje prepričanje naivno. Imeli smo velike težave zaradi značaja nekaterih naših igralcev, katerih osebni interesi so bili daleč nad interesi kluba," je zapisal Mandarić in obljubil, da bo imela ekipa v novi sezoni bistveno bolj urejene razmere za vadbo, saj so od MO Ljubljana pred kratkim dobili na uporabo dve novi vadbeni igrišči.



Mandarić je pred šestimi meseci v pogovoru za časnik Dnevnik dejal, da bo po koncu sezone - ne glede na okoliščine - zapustil Olimpijo.

"Vsem, ki Olimpijo imenujejo za svoj klub, sem ponudil priložnost, da poiščejo nove ljudi, ki bodo še naprej skrbeli za klub po mojem odhodu. Od začetka leta smo naredili veliko, da bi bili stroški Olimpije sprejemljivi in da to ne bi bil razlog, zaradi katerega Olimpija ne bi mogla najti novih vlagateljev. Do danes nisem prejel nobenega signala ali sporočila, iz katerega bi lahko razbral, da je usoda kluba pomembna za vsakogar in da obstajajo ljudje, ki bi radi poskrbeli, da lahko Olimpija normalno deluje tudi v prihodnje," je v zvezi s tem dejal Mandarić.

"Kljub svojemu prvotnemu namenu ne morem biti neodgovoren in prepustiti kluba samemu sebi. Olimpiji ne morem obrniti hrbta in je zapustiti, če bi to pomenilo njen razpad," je v zvezi s tem dodal Mandarić.

"Čas je za novo in drugačno Olimpijo, ki bo ekipni duh postavila v ospredje pred individualnimi lastnostmi in še naprej gojila domače kakovostne nogometaše, ki bodo v prihodnosti hrbtenica kluba. Tako igralsko kot finančno. Olimpija se bo kadrovsko bistveno spremenila. V prihodnjih dneh bom nadaljeval z intenzivnim iskanjem novih ljudi, ki bi lahko zagotovili prihodnost kluba in mi omogočili, da zaključim svojo zgodbo oziroma poglavje v Olimpiji," je na koncu zapisal 81-letni Mandarić.