lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Magazin

Mali Messi dobil v dar dva dresa svojega idola

Deli na:
Mali Messi dobil v dar dva dresa svojega idola

Foto: iStock

Pred časom je nogometni svet ganila prisrčna, pa tudi malo žalostna zgodba petletnega afganistanskega dečka, ki si je iz plastike sam naredil repliko dresa Barcelone in nanj napisal ime Messi. Takšne zgodbe imajo ponavadi srečen konec in tudi ta ni izjema: Lionel Messi je namreč svojemu navijaču podaril dva prava in podpisana dresa.

Zgodba, ki se je razširila po spletu, je imela preprost začetek. Video dečka, ki je očitno velik navijač Messija, a si je za igranje nogometa naredil dres kar iz plastičnih vrečk, je ganil številne ljubitelje športa po vsem svetu.

Ker je njegova družina zelo revna in ima v okolici nemirnega Kabula že sicer precej za preživetje pomembnejših skrbi, za nakup kakršnekoli majice ni bilo možnosti, malemu Murtazi Ahmadiju pa je zasilno rešitev izdelal starejši brat, 15-letni Homayoun. Slike in posnetke malega navijača Messija so nato januarja objavili na družbenih omrežjih, petletnemu navijaču pa so hitro nadeli vzdevek Mali Messi.

Zdaj pa se je "veliki" Messi, argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi, ki je tudi ambasador Unicefa, izkazal z lepo gesto.

Mlademu navijaču je prek izpostave Unicefa v Ghazniju v provinci Kabul poslal dva dresa s svojo številko in imenom, oba podpisana, dodal pa še nogometno žogo. "Murtaza se kar naprej smeji, nenehno ponavlja: rad imam Messija," je ob takšnem razpletu dejala Denise Shepherd-Johnson, predstavnica Unicefa v tej državi.

Mali Murtaza Ahmadi pa bo morda doživel še večje presenečenje. Messi naj bi namreč po nekaterih informacijah izrazil pripravljenost, da se z njim tudi sreča, projekt zdaj pripravljajo v afganistanskem Unicefu v sodelovanju s tamkajšnjo nogometno zvezo. Res pa je, da bi bila izvedba srečanja enega najbolj prepoznavnih svetovnih športnikov v tej nemirni državi varnostno zelo zahtevna naloga.

Loading...