Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mala tolažba za Griezmanna - je najboljši igralec Eura 2016

Deli na:
Mala tolažba za Griezmanna - je najboljši igralec Eura 2016

Foto: Getty Images

Francoski napadalec Antoine Griezmann je bil s strani Evropske nogometne zveze (Uefa) izbran za najboljšega igralca evropskega nogometnega prvenstva v Franciji. Uefa je izbrala tudi idealno enajsterico Eura 2016, v kateri so kar štirje nogometaši aktualnih evropskih prvakov Portugalcev.

Čeprav so Francozi v finalu evropskega nogometnega prvenstva morali priznati premoč Portugalski, ki je z golom Ederja v 109. minuti tekme prišla do svojega prvega evropskega naslova, je bil po izboru posebne komisije Uefe 25-letni Griezmann izbran za najboljšega igralca prvenstva. S šestimi zadetki je bil 25-letni napadalec madridskega Atletica tudi najboljši strelec evropskega prvenstva v Franciji.

Ob Griezmannu je bil v idealno enajsterico Eura 2016 izbran tudi njegov soigralec Dimitri Payet. Z dvema igralcema se v idealni postavi lahko pohvali tudi Wales, vendar v njej ni bilo prostora za Realovega zvezdnika Garetha Balea, temveč sta v njej Aaron Ramsey in Joe Allen. Nemčija, ki je v polfinalu morala priznati premoč Franciji, ima med najboljšimi enajstimi nogometaši tri svoje predstavnike, in sicer branilca Jushuo Kimmicha in Jeroma Boatenga ter vezista Tonija Krossa, medtem ko imajo evropski prvaki Portugalci štiri svoje nogometaše, vratarja Ruija Patricia, branilca Pepeja in Raphaela Guerreira in napadalca Cristiana Ronalda, ki je v finalni tekmi že v 24. minuti zaradi poškodbe svoje mesto prepustil Quaresmi.

Idealna postava Eura 2016 po izboru Uefe je tako bila: Rui Patricio (Portugalska); Joshua Kimmich (Nemčija), Jerome Boateng (Nemčija), Pepe (Portugalska), Raphael Guerreiro (Portugalska); Toni Kroos (Nemčija), Joe Allen (Wales), Aaron Ramsey (Wales); Antoine Griezmann (Francija), Cristiano Ronaldo (Portugalska).