Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Madridski športni časnik kot najboljše izpostavil Realove igralce; prvakom iz Barcelone nič

Deli na:
Madridski športni časnik kot najboljše izpostavil Realove igralce; prvakom iz Barcelone nič

Foto: Getty Images

Španski časnik Marca je razglasil prve dobitnike nagrad Marca Facebook Football Awards. Nagradi tako za najboljšega igralca kot tudi napadalca španskega prvenstva je prejel portugalski zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo. Svoj glas je v spletnem glasovanju oddalo 1,2 milijona uporabnikov družbenih omrežij iz 191 držav.

Real Madrid je v izboru časopisa s sedežem v španski prestolnici pobral največ nagrad. Niti ena od nagrad ni denimo pripadla katalonskim tekmecem iz Barcelone, letošnjim prvakom španskega prvenstva. Real je prvenstvo končal na drugem mestu.

Lastnik najboljšega zadetka v la ligi je Kolumbijec v majici Reala James Rodriguez, za tega je poskrbel lani avgusta na tekmi z Real Betisom. Tudi najboljši vratar je čuvaj mreže galaktikov reprezentant Kostarike Keylor Navas, poleg tega je tudi najboljša zveznega in obrambnega igralca najti v vrstah belega baleta. Glasovalce sta prepričala Hrvat Luka Modrić in Brazilec Vieira Marcelo. Prav tako ima Real Madrid najboljše navijače prvenstva.

Nagrada za največje odkritje oziroma novinca je pripadla reprezentantu DR Konga Cedricu Bakambuju, ki je od prihoda iz Bursasporja lani poleti za Villarreal zabil 22 golov. Najboljši trener je Diego Simeone, trener madridskega Atletica, tretjeuvrščenega moštva la lige in finalista lige prvakov.

Nominiran je bil tudi slovenski vratar Jan Oblak pri madridskem Atleticu, in sicer v dveh kategorijah za najboljšega nogometaša in najboljšega vratarja. Nominiranci za najboljšega nogometaša la lige so bili še Diego Godin (Atletico Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Luis Suarez (Barcelona) in Lionel Messi (FC Barcelona). Glasovalce je najbolj prepričal Ronaldo, čeprav je največ golov v španskem prvenstvu v sezoni zabil napadalec Barcelone Luis Suarez.

Nagrado za najboljšega vratarja, Marca je skupaj s Facebookom vsakemu od zmagovalcev namenila kipec, je prejel vratar Reala Navas, čeprav je v prvenstvu najmanj zadetkov prejel vratar Atletica Škofjeločan Oblak. Nominiranci za najboljšega vratarja so bili še Claudio Bravo (Barcelona), Antonio Adan (Real Betis), Sergio Rico (Sevilla) in Alphonse Areola (Villarreal).