Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luksuz v filipinskem zaporu: televizorji, klime in kopalne kadi za zaprte gangsterje

Deli na:
Luksuz v filipinskem zaporu: televizorji, klime in kopalne kadi za zaprte gangsterje

Foto: Bobo

Filipinske oblasti so izvedle racije v celicah najvplivnejših jetnikov v zaporu blizu Manile, pri tem pa odkrile vrsto luksuznih predmetov, med drugim televizorje s širokim zaslonom, klimatske naprave in celo kopalne kadi.

Mamilarski baroni in vodje kartelov so si v zaporu prilagodili svoje celice s pretihotapljenimi predmeti, je za filipinske medije povedala pravosodna ministrica Leila De Lima.

Današnja racija je bila druga v tednu dni, potem ko so agenti nacionalnega preiskovalnega urada že v ponedeljek preiskali isti zapor in našli droge, denar, strelno orožje, spolne igračke, drage ure, televizorje in kopalne kadi v 19 celicah.

Po besedah De Limove so danes v zaporu preiskali pet luksuzno opremljenih "vil". Med drugim je bila v stropu ene od celic skrita klimatska naprava. Ministrica je zagrozila, da bodo morali uslužbenci zapora imeti dobro razlago, zakaj teh predmetov niso zasegli, sicer bodo "padale glave".

Vodstvo zapora je namreč dolgo zavračalo poročila, da vplivni zaporniki za rešetkami uživajo luksuzno življenje. De Limova je razkrila, da bodo luksuza vajene jetnike sedaj premestili v bolj nadzorovane celice, da bi jim tako tudi preprečili vodenje preprodaje drog zunaj zapora.

Nekateri filipinski poslanci so že pozvali k odstavitvi direktorja državnih zaporov Franklina Bucayuja, ki pa trdi, da ni bil seznanjen z lagodnimi življenjskimi pogoji nekaterih zapornikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.