mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luki Modriću zlata žoga, Oblak končal na 25. mestu

Deli na:
Luki Modriću zlata žoga, Oblak končal na 25. mestu

Foto: vszi

Hrvaški nogometni zvezdnik Luka Modrić je za svoje igre v letu 2018 dobil še prestižno nagrado zlato žogo, ki jo podeljuje francoska nogometna revija France Football. Med 30 nominiranci je bil tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki je v izboru končal na 25. mestu.

Triintridesetletni vezist španskega Real Madrida je letos prejel tudi nagradi za najboljšega nogometaša svetovnega prvenstva v Rusiji in za najboljšega po izboru Mednarodne nogometne zveze (Fife).

Modrić je postal prvi Hrvat z omenjeno nagrado, ob tem pa je prekinil desetletje dolgo prevlado Argentinca Lionela Messija in Portugalca Cristiana Ronalda, ki sta si od leta 2007, ko jo je dobil Brazilec Kaka, razdelila vsak po pet zlatih žog.

Kapetan hrvaške reprezentance, ki je v finalu SP morala priznati premoč Franciji, je v najožjem izboru za zlato žogo za seboj pustil Cristiana Ronalda, Francoza Antoina Greizmanna in Kyliana Mbappeja ter Messija.

"Neverjeten občutek. V veliko čast mi je, da sem med vsemi temi igralci. Še vedno nisem dojel, da sem postal del skupine neverjetnih igralcev, ki so osvojili zlato žogo," so bile prve besede Hrvata.


Modrić je bil na koncu prepričljivo najboljši, zbral je 753 točk, Ronaldo 476, Greizmann 414, Mbappe pa 347.

Med 30 nominiranci za najbolj prestižno posamično nagrado v svetu nogometa je bil drugo leto po vrsti tudi slovenski vratar Jan Oblak, član Atletico Madrida. To je doslej uspelo še Zlatku Zahoviču v letih 1999 in 2000. Oblak je zasedel 25. mesto, ki si ga je delil s čuvajem gola Liverpoola, Brazilcem Alissonom, in hrvaškim napadalcem Juventusa Mariem Mandžukićem.

Premierno zlato žogo za najboljšo nogometašico je dobila Norvežanka Ada Hegerberg.

Prejemnik zlate žoge za najboljšega mladega nogometaša do 21 let - tudi to so podelili prvič - je postal Francoz Kylian Mbappe.

V glasovanju za zlato žogo so sodelovali izbrani športni novinarji ter izbrani trenerji z vsega sveta.