tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka Dončić s trojnim dvojčkom zmlel New York

Deli na:
Luka Dončić s trojnim dvojčkom zmlel New York

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić in njegovi Dallas Mavericks so ponoči s 112:85 v gosteh ugnali trenutno najbolj vroče moštvo severnoameriške lige NBA Memphis Grizzlies. Dvaindvajsetletni Ljubljančan je ob tem vpisal četrti trojni dvojček v sezoni in skupno že 40. v karieri. Dosegel je 27 točk.

To je bila sedma zmaga Dallasa (23-19) na zadnjih osmih tekmah, pred dnevi so jim visok poraz zadali košarkarji New York Knicks. Danes pa so telički ustavili rekordni niz Memphisa (30-15), ki je pred današnjim obračunom dobil 11 zaporednih tekem. Grizliji so se potegovali za 12., s čimer bi postavili nov rekord franšize, a so jim razpoloženi Dončić in soigralci v drugem polčasu odčitali košarkarsko lekcijo.

Po polčasu je Memphis namreč vodil za pet točk, nato tudi z devetimi točkami pri izidu 60:51, potem pa je sledil preobrat moštva iz Teksasa. Že do zadnje četrtine so si košarkarji Dallasa nabrali prednost 11 točk (84:73), z delnim izidom 12:2 pa to prednost še povišali.

Dončić je blestel predvsem ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine, v zadnjih šestih minutah pa po visokem vodstvu gostov z 99:79 ni več zaigral. Na koncu se je Ljubljančan po dobrih 31 minutah ustavil pri 27 točkah, 12 skokih in desetih podajah. Izgubil je šest žog, od tega štiri v prvi četrtini. Za tri ni zadel niti enega od šestih metov, iz igre pa je skupno metal 12/22.

Dallas se je po zmagi utrdil na petem mestu zahodne konference, Memphis pa ostaja tretji.

Naslednja tekma Dončića in soigralce čaka že v noči na nedeljo, ko bodo gostili najslabše moštvo lige Orlando Magic (8-35).