volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka Dončić z odločnim sporočilom: Resda živim v Teksasu, a narejen sem bil v Sloveniji (VIDEO)

Deli na:
Luka Dončić z odločnim sporočilom: Resda živim v Teksasu, a narejen sem bil v Sloveniji (VIDEO)

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA petič v nizu zmagali pred domačimi gledalci, v noči na četrtek so s 119:113 premagali Brooklyn Nets. Mladi slovenski zvezdnik Luka Dončić je k uspehu prispeval 21 točk, devet skokov, štiri asistence in dve ukradeni žogi.

Njegov soigralec Harrison Barnes je z 28 točkami - dosegel je pet trojk - vpisal rekord sezone, z dvojnim dvojčkom 12 točk in 14 skokov se je izkazal DeAndre Jordan, Devin Harris in J.J. Barea sta končala tekmo z 18 točkami. Harris je v zaključku četrte četrtine dosegel osem zaporednih točk in Dallas popeljal v vodstvo, ki ga Mavericks niso več zapravili.

Dončić se je v zadnjih petih minutah izkazal izza črte prostih metov, zadel jih je sedem od osmih. Pred tekmo se je poklonil svojim koreninam - ob prihodu v dvorano je imel oblečen pulover z napisom "Resda živim v Teksasu, a narejen sem bil v Sloveniji".

Harris je odigral šesto tekmo, 10 jih je izpustil zaradi poškodbe stegenske mišice, bil pa je eden vodij ekipe. To sta priznala tako trener Rick Carlisle kot Barea: "Neverjeten je, odkar se je vrnil. Je pameten igralec, tako v obrambi kot napadu. Imel je odlično tekmo. To rabimo od igralcev s klopi."

Pri Brooklynu je rekord sezone dosegel Allen Crabbe, dal je 27 točk.

Dallas je zdaj pri osmih zmagah in devetih porazih, v domači dvorani American Airlines Center so pri sedmih zmagah in dveh porazih.



Mavericks so zmagali petič na zadnjih šestih tekmah, ko je bil ob ekipi nemški veteran Dirk Nowitzki, ki sicer še vedno čaka na svoj začetek sezone po operaciji levega gležnja pred sedmimi meseci. Ob polčasu je Nowitzki iz rok župana Dallasa Mika Rawlingsa prejel mestni ključ.

V Cleveland se je prvič v dresu Los Angeles Lakers vrnil LeBron James. Jezernikom je pomagal do zmage s 109:105, sam pa je dosegel 32 točk, 14 skokov in sedem asistenc. Večina navijačev Cavaliers je Jamesa sprejela s stoječimi ovacijami, veliko jih je imelo na sebi njegov dres s številko 23.

Branilci naslova, igralci Golden Stata, so izgubili četrtič po vrsti. To se jim je zgodilo prvič po letu 2013 oziroma 450 tekmah. Poraz jim je zadala Oklahoma, ki je slavila s 123:95. Russell Westbrook je vpisal 11 točk, 11 skokov in 13 asistenc za 105. trojni dvojček v karieri. Pri Golden Statu je Dennis Schroder dal 32 točk, Kevin Durant in Klay Thompson po 27, Stephen Curry zaradi poškodbe ni igral.

Philadelphia je s 121:120 premagal New Orleans, Joel Embiid se je veselil zmage svoje ekipe in v dvoboju proti nasprotnemu centru Anthonyju Davisu. Embiid je tekmo končal pri 31 točkah in 19 skokih, Davis, ki je zgrešil tretji prosti met dve sekundi pred koncem, pri 12 točkah in 16 skokih.

Houston je na krilih 43 točk James Hardna premagal Detroit s 126:124. Izkazal se je tudi Giannis Antetokounmpo, ki je ob zmagi Milwaukeeja proti Portlandu s 143:100 prispeval 33 točk, 16 skokov in devet asistenc.