Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka Dončić melje nasprotnike in lovi rekorde (VIDEO)

Deli na:
Luka Dončić melje nasprotnike in lovi rekorde (VIDEO)

Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je ob zmagi Dallas Mavericks proti Brooklyn Nets s 96:94 še devetič zapovrstjo na začetku sezone severnoameriške lige NBA presegel mejo 30 točk. Ustavil se je pri 36 točkah, ob tem pa dodal še po šest skokov in podaj.

Za Dallas (6-3) je bila to četrta zmaga v nizu, za 23-letnega Ljubljančana pa nova tekma z več kot 30 točkami od začetka sezone. Z deveto zaporedno je postal košarkar z drugim najdaljšim tovrstnim dosežkom. Na vrhu te lestvice je Wilt Chamberlain, ki mu je v sezoni 1962/63 to uspelo kar 23-krat.

V tesnem obračunu je bil Dončić daleč najbolj učinkovit košarkar na parketu. Iz igre je zadel 11 od 22 metov, od tega pet od devetih za tri točke. S črte prostih metov je zadel devet od 12 metov. V statistiko je v 38:26 minute vpisal še dve ukradeni ter pet izgubljenih žog ob eni blokadi.

Za Dallas sta Dorian Finney-Smith in Josh Green dosegla 18 oz. 16 točk. Pri poraženi ekipi Brooklyna, ki je izgubila sedmič v sezoni, je Kevin Durant dvoboj končal s 26 točkami. Zaradi kazni ni igral Kyrie Irving.



Goran Dragić se je s Chicago Bulls še drugo noč zapovrstjo meril s Toronto Raptors. Po porazu v Kanadi so v svoji dvorani tokrat biki ugnali tekmeca s 111:97. Šestintridesetletni Ljubljančan je v dobrih 25 minutah na parketu dosegel deset točk, pet skokov in dve asistenci. Najboljši strelec tekme je bil njegov soigralec Zach LaVine s 30, pri Torontu je 27 točk prispeval Fred VanVleet.

Tretji Slovenec v NBA, Vlatko Čančar, ob tesnem razpletu dvoboja med Denver Nuggets in San Antonio Spurs znova ni dobil priložnosti za igro. Njegov Denver je slavil s 115:109. Nikola Jokić je dvoboj končal s 26 točkami, desetimi podajami ter osmimi skoki. Pri San Antoniu je Keldon Johnson vpisal 30 točk.