Revija Reporter
Magazin

Ljubljana ob praznovanju dneva sv. Patrika v zelenem

STA

12. mar. 2015 17:00 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Ljubljana se je drugo leto zapored pridružila praznovanju dneva sv. Patrika, zavetnika Irske, s sodelovanjem v projektu Global Greening. Irska turistična organizacija z njim zeleno barvo osvetli mnogo znamenitosti po svetu. V slovenski prestolnici bosta tako od danes do 17. marca v zeleno odeti Ljubljanski grad in Slovenska filharmonija.

Obe turistični točki slovenskega glavnega mesta se bosta s tem pridružili številnim svetovnim znamenitostim, kot so Empire State Building v New Yorku, operna hiša v Sydneyju, piramide v Gizi, Niagarski slapovi in kitajski zid, ki bodo z zeleno barvo, ki simbolizira Irsko, obeležile največji irski praznik.

Veleposlaništvo Irske je ob tem, kot so sporočili, pripravilo tudi večer tradicionalne irske glasbe in plesa, ki bo nocoj ob 19. uri v filharmoniji. Na koncertu z naslovom Obarvajmo mesto zeleno bosta nastopili glasbeni skupini Noreia in Bog Bards ter člani Orkestra Mandolina Ljubljana. Pridružili se jim bodo plesalci Šole irskega plesa.

Sv. Patrik, ki goduje 17. marca, je znan svetnik, ki je širil krščanstvo po Irski. Po njegovi zaslugi je postala Irska zelo krščanska dežela. Dane