horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

Lindsey Vonn končala sezono: Ena najtežjih odločitev v moji karieri

Deli na:
Lindsey Vonn končala sezono: Ena najtežjih odločitev v moji karieri

Foto: Getty Images

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn, ki je po padcu na superveleslalomu na tekmi v Soldeuu konec tedna še nastopila na kombinacijski tekmi svetovnega pokala, je končala sezono. Danes je Američanka, še vodilna v skupnem seštevku pokala, sporočila, da gre za težko odločitev, a je podrobnejši pregled pokazal, da poškodba ni nedolžna.

Vonnova je padla na superveleslalomu za svetovni pokal v Soldeuu. Po padcu so jo morali v dolino prepeljati z reševalnimi sanmi, tekma v Andori pa je bila za nekaj časa prekinjena. Smučarka je sicer že zvečer po padcu sporočila, da je prva diagnoza tanka razpoka kosti. Udeležila se je še nedeljske kombinacije in osvojila 13. mesto.

"Danes sprejemam eno najtežjih odločitev v karieri. Zapuščam svetovni pokal zaradi posledic poškodbe v soboto. Ker vodim v skupnem seštevku, je to ena najtežjih odločitev v življenju," je na svoji Facebook strani zapisala smučarka.

"Prvi rentgenski posnetki so kazali, da gre za minimalno poškodbo kosti. Toda pregled z magnetno resonanco je pokazal, da je kost počena na treh mestih, poškodba pa je resnejša, gre za dovolj velike prelome, da lahko ogrozijo moje zdravje in mojo smučarsko prihodnost. Zato ne morem tvegati, pred mano so svetovno prvenstvo naslednje leto in olimpijske igre leta 2016," je po podrobnem pregledu v Barceloni, izvide je dobila danes, še sporočila Američanka.

Zapisala je še, da je zelo ponosna na svoje dosežke v sezoni, na devet posamičnih zmag, na rekordne dosežke po številu zmag v smukih in številu uvrstitev na stopničke v superveleslalomih, in na rekordni 20. kristalni globus v karieri. "Vem, da sem se določila prav, a mi zaradi tega ni nič lažje. Hvala vsem, ki me podpirate, vidimo se v naslednji sezoni."

Lindsey Vonn je za zdaj še vodilna v svetovnem pokalu, ima 1235 točk, najbližja zasledovalka Švicarka Lara Gut pa 1207.

loading...
Loading...