Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lindsey Vonn končala sezono: Ena najtežjih odločitev v moji karieri

Deli na:
Lindsey Vonn končala sezono: Ena najtežjih odločitev v moji karieri

Foto: Getty Images

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn, ki je po padcu na superveleslalomu na tekmi v Soldeuu konec tedna še nastopila na kombinacijski tekmi svetovnega pokala, je končala sezono. Danes je Američanka, še vodilna v skupnem seštevku pokala, sporočila, da gre za težko odločitev, a je podrobnejši pregled pokazal, da poškodba ni nedolžna.

Vonnova je padla na superveleslalomu za svetovni pokal v Soldeuu. Po padcu so jo morali v dolino prepeljati z reševalnimi sanmi, tekma v Andori pa je bila za nekaj časa prekinjena. Smučarka je sicer že zvečer po padcu sporočila, da je prva diagnoza tanka razpoka kosti. Udeležila se je še nedeljske kombinacije in osvojila 13. mesto.

"Danes sprejemam eno najtežjih odločitev v karieri. Zapuščam svetovni pokal zaradi posledic poškodbe v soboto. Ker vodim v skupnem seštevku, je to ena najtežjih odločitev v življenju," je na svoji Facebook strani zapisala smučarka.

"Prvi rentgenski posnetki so kazali, da gre za minimalno poškodbo kosti. Toda pregled z magnetno resonanco je pokazal, da je kost počena na treh mestih, poškodba pa je resnejša, gre za dovolj velike prelome, da lahko ogrozijo moje zdravje in mojo smučarsko prihodnost. Zato ne morem tvegati, pred mano so svetovno prvenstvo naslednje leto in olimpijske igre leta 2016," je po podrobnem pregledu v Barceloni, izvide je dobila danes, še sporočila Američanka.

Zapisala je še, da je zelo ponosna na svoje dosežke v sezoni, na devet posamičnih zmag, na rekordne dosežke po številu zmag v smukih in številu uvrstitev na stopničke v superveleslalomih, in na rekordni 20. kristalni globus v karieri. "Vem, da sem se določila prav, a mi zaradi tega ni nič lažje. Hvala vsem, ki me podpirate, vidimo se v naslednji sezoni."

Lindsey Vonn je za zdaj še vodilna v svetovnem pokalu, ima 1235 točk, najbližja zasledovalka Švicarka Lara Gut pa 1207.