horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

Legendarni Nizozemec se je z nacističnim pozdravom "Sieg Heil" ustrelil v koleno

Deli na:
Legendarni Nizozemec se je z nacističnim pozdravom "Sieg Heil" ustrelil v koleno

Foto: vszi

Hud spodrsljaj si je privoščil nekdanji nizozemski nogometni zvezdnik Marco van Basten. V televizijskem studiu pred tekmo nizozemske lige je namreč glasno izgovoril nacistični pozdrav Sieg Heil. Pozneje se je za sporno dejanje sicer opravičil. Televizija Fox Sports, kjer dela kot strokovni komentator, ga je za en teden suspendirala.

Incident se je zgodil pred nedeljsko tekmo med Ajaxom iz Amsterdama in Almelom, ko so se v studiu pogovarjali s trenerjem slednjega, Nemcem Frankom Wormuthom. Takoj po koncu pogovora se je slišal van Bastnov "Sieg Heil".

Kmalu zatem se je najprej opravičila televizijska postaja, pozneje še sam nekdanji nogometaš. "Ni bil moj namen, da bi šokiral," je dejal van Basten in pojasnil, da je bil to poskus šale, meril pa je na nemščino novinarja, ki se je pogovarjal s trenerjem. Van Basten je priznal, da se zaveda, da je izbral zelo slab trenutek za takšno opazko.

Pri Fox Sports so njegovo opazko označili za popolnoma neprimerno, ne glede na to, kdaj bi jo izrekel. Dan po incidentu so se pri televiziji odločili, da ga bodo za en teden suspendirali. Honorar, ki bi mu ga sicer namenili, pa bodo zdaj nakazali nizozemskemu inštitutu za vojno dokumentacijo (NIOD).

loading...
Loading...