državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Legendarni Gianluigi Buffon se bo pred koncem sezone odločil, ali bo končal kariero

Deli na:
Legendarni Gianluigi Buffon se bo pred koncem sezone odločil, ali bo končal kariero

Foto: Reuters

Sloviti italijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon je v pogovoru za televizijsko postajo Canale 5 dejal, da bo končno odločitev o svoji nadaljnji karieri sprejel pred koncem sezone.

"Ne želim vzbuditi napačnih pričakovanj ali govoriti laži," je v pogovoru za omenjeno televizijsko postajo uvodoma dejal 40-letni vratar Juventusa in dodal: "S predsednikom Juventusa Andreom Agnellijem sva se gentlemansko dogovorila, da se pred koncem sezone sestaneva in pogovoriva o celotni zadevi, a resnica je, da noben nogometaš ne želi končati svoje kariere."

Priljubljeni Gigi je sprva načrtoval, da se bo upokojil po letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, a se Italija - po skupnem porazu na lanskih novembrskih tekmah v dodatnih kvalifikacijah s Švedsko - ni prebila na zaključni turnir. "To so bili zelo težki dnevi, ki se jih zelo nerad spominjam. Moja želja je bila, da igralsko kariero končam na svetovnem prvenstvu v Rusiji, a se na mojo veliko žalost to ne bo zgodilo," je v zvezi s tem dejal Buffon.

Če bi se Italija prebila na letošnji mundial v Rusiji, potem bi Buffon postal prvi igralec na svetu s šestimi nastopi na svetovnih prvenstvih, po omenjenem porazu s Švedsko pa je končal svojo reprezentančno kariero.

Med letoma 1997 in 2017 je za "azzurre" odigral 175 tekem in slavil na svetovnem prvenstvu v Nemčiji 2006, od leta 2001 pa je odigral več kot 500 tekem za staro damo iz Torina in z njo osemkrat osvojil prvo mesto v serie A.