Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

doncic Ekipa24.si

Uau! Dončiću v roke ena od najprestižnejših ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Magazin

Legendarnemu Hulku Hoganu 115 milijonov dolarjev odškodnine, ker je spletna stran objavila njegov posnetek seksa

Deli na:
Legendarnemu Hulku Hoganu 115 milijonov dolarjev odškodnine, ker je spletna stran objavila njegov posnetek seksa

Foto: Getty Images

Ameriško sodišče je novičarski spletni strani Gawker naložilo plačilo 115 milijonov dolarjev odškodnine rokoborskemu superzvezdniku Hulku Hoganu. Gawker je namreč objavil na skrivaj posneti filmček Hogana, na katerem se predaja posteljnim radostim, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odločitev je sprejela šestčlanska porota po dvotedenskem civilnem sodnem postopku na Floridi. Hoganu je po razsodbi tako odleglo, da so ga premagale solze, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

62-letnik z originalnim imenom Terry Bollea je bil na manj kot dve minuti dolgem video posnetku - po lastnem zatrjevanju nevede - ujet v intimnih trenutkih z ženo prijatelja. Objavljeni posnetek je nabral več kot sedem milijonov ogledov.

Po besedah Hogana video krši njegovo pravico do zasebnosti in je ponižujoč. Med sojenjem je med drugim pojasnil, da je imel njegov prijatelj s svojo ženo odprto razmerje ter je spolne odnose med ženo in Hoganom podpiral.

Hogan razsodbe ni komentiral, njegov odvetnik pa je zatrdil, da je "izredno srečen". Pri Gawkerju so na drugi strani že napovedali pritožbo.

Šestčlansko poroto v primeru so sicer sestavljale štiri ženske in dva moška. Od 115 milijonov dolarjev so 60 milijonov zvezdniku namenili zaradi čustvenega stresa, ki ga je prestal.