zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

Vesna Šošterič Njena.si

Ljubezen po domače: Vesna Šošterič znova ...

Magazin

Legendarna hrvaška pevka na razprodanem koncertu

Deli na:
Legendarna hrvaška pevka na razprodanem koncertu

josipa lisac - Foto: splet

Legendarna hrvaška pevka Josipa Lisac bo nocoj nastopila na razprodanem koncertu v Cankarjevem domu, na katerem bodo njeni ljubitelji lahko prisluhnili izboru najlepših pesmi iz njene bogate 50-letne kariere. V Ljubljano se vrača po več kot štirih letih, potem ko je bil njen novi album letos večkrat nominiran za prestižno hrvaško glasbeno nagrado.

Album Josipa Lisac from Croatia Records studio ... tu u mojoj duši stanuješ ..., ki je izšel konec lanskega leta, je bil za porin nominiran v petih kategorijah, med drugim za najboljši pop album in najboljšo žensko vokalno izvedbo.

Josipa Lisac je kariero začela v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, prvi album, Dnevnik neke ljubavi, ki še zdaj velja za enega najboljših konceptualnih albumov hrvaškega pop rocka, pa izdala leta 1973.

Znana je po prav posebnem, globokem vokalu in izvirnih interpretacijah. Velja tudi za odlično interpretko jazza, veliko je pela tudi hrvaško etno glasbo. Njeni zvesti poslušalci se še spomnijo, da je leta 1987 na Melodijah morja in sonca za skladbo Jutro dobila 3. nagrado občinstva in nagrado za najboljšo interpretacijo.Kot prava veteranka kljub svojim devetinšestdesetim letom še vedno veliko nastopa, tako na območju nekdanje Jugoslavije kot po Evropi. V Cankarjevem domu je nastopila že večkrat, nazadnje leta 2012, leto prej pa je kot posebna gostja nastopila tudi na velikem koncertu skupine Siddharta v Stožicah.

Njeni nastopi niso le glasbena poslastica, na njih vzbuja pozornost tudi kot modna ikona, ki s svojimi nenavadnimi frizurami, modnimi kreacijami in ličenjem nikjer ne ostane neopažena.

V svoji karieri je Josipa Lisac nanizala več kot 20 albumov, sodelovala pa je tudi pri številnih umetniških projektih. Nekatere njene pesmi, kot so O jednoj mladosti, Magla, Danas sam luda in Ja bolujem so kot nepozabne postale del zakladnice pop glasbe.

loading...
Loading...