stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ledinek Engineering zagnal ambiciozen projekt v ZDA

Deli na:
Ledinek Engineering zagnal ambiciozen projekt v ZDA

Ledinek Engineering je na ameriški trg vstopil z enim njihovim največjim projektom SmartLam - Foto: Ledinek Engineering

Podjetje Ledinek Engineering je vstopilo na ameriški trg s svojim najnovejšim projektom za SmartLam, avtomatizirano linijo za izdelavo lepljenih nosilcev (ang. GLT). Ta projekt so nedavno začeli izvajati in pričakujejo, da bo končan še letos.

Projekt, v vrednosti 26 milijonov evrov

Kot vodilni proizvajalec proizvodnih linij za lesno predelavo, so uspešno začeli investicijski projekt v vrednosti 26 milijonov evrov. »Sedaj se izvaja mehanska montaža, kmalu bomo začeli z elektro montažo, nato sledi faza programiranja. V določenih obdobjih bo v delo vključenih kar več 30 naših mehanikov, električarjev in programerjev,« je o obsežnosti in velikosti dejal Gregor Avguštin, projektni vodja Ledinek Engineering. Najsodobnejša in po meri narejena tovarna lepljenega lesa bo največja v Severni Ameriki, ki je trenutno tudi najhitreje razvijajoči se trg na področju uporabe konstrukcijskega lesa v gradbene namene.

Foto: Ledinek Engineering - Tako bodo v Dothanu, v zvezni državi Alabama, letno proizvedli do 200.000 m³ lepljenih nosilcev

Prinašajo novo tehnologijo v Severno Ameriko

Njihov inovativni pristop k avtomatizirani in visoko zmogljivi proizvodnji liniji lepljenega lesa z uporabo tehnologije stiskanja s hladnim lepili v Severni Ameriki še ni uveljavljena, vendar se že desetletja uporablja po vsej Evropi. Tako v Dothanu, Alabami, načrtujejo letno proizvodnjo do 200.000 m³ lepljenih nosilcev, kar bo zadostilo visokim potrebam trga inženirsko obdelanega lesa. Ledinek se je izkazal, kot idealni partner za SmartLam, ki je največji proizvajalec križno lepljenih plošč v Severni Ameriki, glede na pretekle projekte v avtomatizirani proizvodnji križno lepljenih plošč (ang. CLT) in lepljenih nosilcev (GLZ).

Najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu

Ledinek Engineering je na ameriškem trgu do tedaj bil prisoten zgolj s posameznimi stroji. Že vrsto let uspešno poslujejo v državah, kot so Kanada, Japonska, Urugvaj, Slovaška in Švedska. Med drugim sodelujejo z uglednim podjetjem in vodilnim proizvajalcem lesnih elementov za gradbeni sektor Moelven Edanesågen AB, ki je del norveškega koncerna Moelven. Nedavno so prav tako uspešno opravili test kapacitete CLT linije v Avstriji, pri podjetju Mayr-Melnhof Holz Leoben.