Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lea Sirk: Vedno sem strmela v pevke na odru in ne v flavtiste v orkestrih

Deli na:
Lea Sirk: Vedno sem strmela v pevke na odru in ne v flavtiste v orkestrih

Lea Sirk - Foto: Ana Gregorič

Leo Sirk smo zmotili sredi poletnega dopusta, ki si ga po glasbeno izredno napornem letu vsekakor zelo zasluži. Po zmagi na Emi in uspešnem nastopu na Evrosongu je julija s skladbo Moj profil zmagala tudi na festivalu Melodije morja in sonca. Kot sama pravi, ni prosila za nobeno od dveh zmag, je pa hvaležna za obe. Njena naslednja zmaga bo izid albuma, ki ga lahko pričakujemo še letos.

To leto je, vsaj kar zadeva slovensko popularno glasbo, očitno vaše leto. Po zmagi na Emi ste nedavno zmagali še na Festivalu Melodij morja in sonca. Ste pričakovali dobro uvrstitev, tudi glede na to, da vaša pesem ni ravno tipična poletna pesem, ki bi že na daleč dišala po soncu in morju?

Že dolgo let na rezultat ne gledam s tega vidika in ne pričakujem ničesar. Strah pred tem, da pesem ni primerna ali netipična, kaže samo na dvom pri avtorju samemu. Jaz sem že prej veliko let nastopala in bila neka zlata sredina. Priznam, da sem se takrat naučila največ in s tem, ko sem se spraševala, kaj še ni dovolj dobro in s čim še vedno ne prepričam, našla največ odgovorov.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Lea Sirk razkrije, kaj si misli o strahu avtorjev pred tem, da pesem ni primerna ali netipična; poudari, da je njen dom le oder, ne glede na kraj postavitve; pove, da želi s svojo izpovedjo odpreti oči še komu drugemu; meni, da sta Raay in Marjetka sta slovensko glasbo premaknila naprej in jo naredila spet živo, aktualno; odkrito spregovori o dvomih zaradi igranja flavte; napove svojo naslednjo zmago.