stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lastnik Dallasa želi Luki Dončiću pripeljati največjo okrepitev: "Grškega frika" Antetokounmpa

Deli na:
Lastnik Dallasa želi Luki Dončiću pripeljati največjo okrepitev: "Grškega frika" Antetokounmpa

Giannis Antetokounmpo - Foto: Profimedia

Vse glasnejše postajajo govorice, da želi lastnik Dallas Mavericks, kjer si kruh služi Slovenec Luka Dončić, v Teksas pripeljati enega najbolj dominantnih igralcev lige Grka Giannisa Antetokounmpa, ki ima v ZDA vzdevek Greek Freak (Grški frik). Novinar ESPN je dejal, da bo šel Mark Cuban "na glavo" za oblikovanje Velike trojice oziroma Big Three.

Antetokounmpu se pogodba z Milwaukee Bucks izteče 2021, med najbolj resnimi kandidati za nakup pa ameriški mediji omenjajo Dallas Mavericks. Brian Windhorst iz ESPN pravi: "Cuban želi ohraniti dovolj manevrskega prostora v finančni konstrukciji, da bo lahko šel 'na glavo' po Giannisa. Težavo mu povzroča le Tim Hardaway mlajši, ki ima možnost, da za 19 milijonov dolarjev podaljša pogodbo s klubom. Zato v naslednjem prestopnem roku Dallas ne bo kupoval. Čakal bo na Grka."

Za veščine dvakratnega najkoristnejšega igralca lige se zanimata tudi Toronto Raptors in Miami Heat. Prvaki 2019, ki so letos izpadli v drugem krogu končnice, imajo dovolj prostora v finančnem okviru kluba za nakup, letošnji finalisti pa stavijo predvsem na karto oziroma partnerstvo z Bamom Adebayom, ki ima istega managerja kot Antetokounmpo.

Dončić, Latvijec Kristaps Porzingis in Antetokounmpo bi bili po mnenju istega novinarja verjetno najbolj močna naveza v ligi NBA in garancija za dolgoletno vladavino Dallas Mavericks v tem tekmovanju.