900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Krvnik Dejana Zavca se bo pomeril s slavnim Mayweatherjem

Deli na:
Krvnik Dejana Zavca se bo pomeril s slavnim Mayweatherjem

Foto: Reuters

Najbogatejši športnik na svetu, ameriški boksar Floyd Mayweather (foto), je sporočil ime tekmeca, proti kateremu bo skušal izenačiti legendarni rekord Rockyja Marciana - 49 zmag brez poraza. To je njegov rojak Andre Berto, ki je leta 2011 v 'bitki v Biloxiju' premagal našega Dejana Zavca.

Dvoboj v verzijah WBA in WBA, ki ga je Mayweather označil za zadnjega v njegovi karieri, saj se mu po njem izteče večmilijonska pogodba s plačljivo televizijo Showtime, bo 12. septembra v Las Vegasu.

Mayweather je novico razkril prek socialnih omrežij, zraven pa dodal: "Pripravljen sem, da 12. septembra svetu pokažem, da sem najboljši vseh časov. Bom v najboljši formi, saj me čaka zahteven, mlad borec, ki je odločen premagati najboljšega. 48 jih je že poskusilo, poskrbel bom tudi za 49."

Enaintridesetletni Berto, ki je 2004 zastopal Haiti na olimpijskih igrah, ima rekord 30-3, od tega 23 'knockoutov', vendar je od leta 2011 dobil le tri od šestih dvobojev. Med temi je bil Ptujčan Dejan Zavec, ki je moral Bertu septembra 2011 v Mississippiju predati naslov svetovnega prvaka po verziji IBF zaradi poškodbe očesa v peti rundi.

"Prihajam, da Floydu izprašim rit. Ne zanima me, kaj je počelo njegovih prejšnjih 48 nasprotnikov, nekdo bo 'knockoutiran', in to ne bo jaz," je prvaku sporočil Berto.

Mayweather je na lestvici Forbes za leto 2015 najbogatejši športnik na Zemlji. Njegovo bogastvo so ocenili na 420 milijonov dolarjev. A to je bilo še pred dvobojem maja proti Filipincu Mannyju Pacquiaju, za katerega je boksar z vzdevkom Money (denar) prejel več kot 200 milijonov dolarjev.