Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kriminalisti obiskali NK Koper; Mandarić klub rubi za milijon evrov

Deli na:
Kriminalisti obiskali NK Koper; Mandarić klub rubi za milijon evrov

Foto: Bobo

V nogometnem klubu Koper je v ponedeljek potekala kriminalistična preiskava, poroča spletni portal MMC. Kot je za STA potrdila tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec, so kriminalisti na sedežu kluba včeraj zasegli dokumente, več pa zaradi preiskave v teku ne more razkriti.

Že minuli konec tedna je MMC poročal, da bo sodišče s klubskih računov FC Koper zarubilo sredstva do višine terjatve, ki jo ima do koprskega kluba predsednik Olimpije Milan Mandarić in ki je narasel na milijon evrov. V FC Koper trdijo, da od Mandarića ali z njim povezanih oseb niso prejeli kakršnega koli sklepa o izvršbi ali predloga za izvršbo.

Ker prvi mož koprskega nogometa Boris Popovič Mandariću noče vrniti dolga, ki je pred kratkim s 400.000 evrov spet narasel na milijon evrov, je Mandarić na sodišču dosegel izvršbo in se usedel na klubski račun, je poročal spletni portal RTV Slovenija.

S klubskih računov, ki jih ima FC Koper v Kopru ter pri Zadružni Kraški banki v Trstu, bo sodišče po poročanju portala tako zarubilo sredstva do višine Mandarićeve terjatve. Predsednik Olimpije je izvršbo lahko izpeljal, ker zaradi razveljavljenega sklepa FC Koper formalno ni več v postopku poenostavljene prisilne poravnave.

Kot še spominja portal, je višje sodišče ugodilo Mandarićevemu ugovoru in postopek prisilne poravnave za FC Koper razveljavilo ter ga vrnilo okrožnemu sodišču v Kopru. To je FC Koper pozvalo, naj v desetih dneh predloži formalne dokaze in tehtne argumente o upravičenosti za prisilno poravnavo, predvsem pa dokaže, da terjatev 2,2 milijona evrov podjetja Swiss Sport Agency z Maršalovih otokov ni fiktivna, kot trdi Mandarić.

Višje sodišče je namreč po pisanju MMC zavzelo stališče, da obstaja sum, da FC Koper izigrava zakonodajo z namenom oškodovanja resničnih upnikov.

V FC Koper so v izjavi za javnost minuli teden poudarili, da niso bili obveščeni ali seznanjeni s kakršnokoli izvršbo, rubežem ali drugim dejanjem izterjave Mandariča ali podjetja MM Šport, prav tako pa niso od sodišča prejeli kakršnega koli sklepa o izvršbi ali predloga za izvršbo s strani Mandarića ali z njim povezanih oseb.

V klubu so zanikali, da bi imeli blokirane transakcijske račune. Na enem od računov je trenutno rezervacija denarnih sredstev, ki pa ni v povezavi z Mandarićevimi terjatvami in tudi ne predstavlja ovire za nemoteno poslovanje kluba.

Glede postopka poenostavljene prisilne poravnave pa so v Kopru pojasnili, da je ljubljansko višje sodišče s sklepom ni ustavilo ali zavrglo, prav tako ni bil razveljavljen niti oklic postopka poenostavljene prisilne poravnave.

Kot so dodali, je koprsko okrožno sodišče skladno s sklepom višjega sodišča že pozvalo FC Koper, da poda dodatno obrazložitev glede vprašanja, ali se lahko klub v skladu z relevantno zakonodajo s tega področja šteje za t.i. mikro družbo. Ni pa okrožno sodišče pozvalo kluba, da dodatno obrazloži, da terjatev 2,2 milijona evrov podjetja z Maršalovih otokov ni fiktivna.

Na poziv sodišča bodo v FC Koper v roku odgovorili in še dodatno obrazložili ter podkrepili stališče, da spada med t.i. mikro družbe in da se nad njim lahko vodi postopek poenostavljene prisilne poravnave. Bo pa FC Koper v izogib nadaljnjemu netočnemu pisanju medijev pojasnil tudi temelj in vsebino terjatve podjetja Swiss Sport Agency.