stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kozliček in sibirski tiger nič več prijatelja, a ostajata soseda

Deli na:
Kozliček in sibirski tiger nič več prijatelja, a ostajata soseda

Foto: Primorski safari park

V safari parku na daljnem vzhodu Rusije, kjer se je pred dvema mesecema stkalo nenavadno prijateljstvo med ruskim tigrom Amurjem in neustrašnim kozličkom Timurjem, so sprejeli odločitev, da bo par po nedavnem sporu in razdružitvi še vedno živel v sosedstvu, le da bosta ločena z ograjo. A ne bosta samevala, saj jima že izbirajo družice.

Tiger je minuli teden prijateljstvu navkljub kozlička napadel, ker je ta ves čas drezal vanj. Kozliček je bil po napadu v šoku, zato so ju razdružili, so sporočili iz safari parka, 70 kilometrov oddaljenega od ruskega pristaniškega mesta Vladivostok.

Direktor parka Dmitrij Mezencev je dejal, da bodo kozlička, ko bo prišel iz bolnišnice, kjer okreva, nastanili zraven Amurja, tako da se bosta s tigrom lahko videla skozi ograjo.

Pojasnil je, da "trenutno poteka natečaj za izbor najboljše koze za Timurja". Mezencev je še dodal, da tudi Amur menda ne bo dolgo sameval; v sosednji kletki namreč živi tigrica Usuri, ki pa je za zdaj še premlada za ustvarjanje družine.

Tiger Amur in kozliček Timur sta se sicer spoprijateljila pred dvema mesecema, ko so kozlička Amurju dali kot hrano, a se ga ta ni niti dotaknil. Razlog naj bi bil pomanjkanje kozličkovega strahu pred tigrom, saj ga ni nihče naučil, da bi se ga moral bati.