gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Košir srebrn v paralelnem veleslalomu

Deli na:
Košir srebrn v paralelnem veleslalomu

Foto: Bobo

Slovenski deskar Žan Košir je na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Lachtalu pri Kreischbergu osvojil srebrno kolajno v paralelnem veleslalomu. V velikem finalu je Tržičana premagal Rus Andrej Soboljev. Bron je osvojil Avstrijec Benjamin Karl. V ženski konkurenci je zmagala 41-letna Avstrijka Claudia Riegler.

V izločilnih bojih sta nastopila še dva Slovenca. Rok Marguč, ki je branil bron s prvenstva v Stonehamu 2013, je izpadel v osmini finala, kjer ga je ugnal Američan, ki nastopa za Rusijo, Vic Wild. Rok Flander pa se je poslovil v četrtfinalu, kjer je bil zanj usoden kasneje bronasti Benjamin Karl.

Košir, ki bo aprila dopolnil 30 let, je po dveh olimpijskih medaljah v Sočiju prišel tudi do prvega odličja na svetovnem prvenstvu. Slovenskemu deskanju je zagotovil že 11. medaljo, obenem pa je poskrbel, da je prvenstvo v Kreischbergu bržkone najuspešnejše v zgodovini slovenskega deskanja, saj so trije slovenski tekmovalci letos na avstrijskem Štajerskem stopili na zmagovalni oder. V četrtek je bil Rok Marguč bronast v paralelnem slalomu, že pred njim pa je Tim Kevin Ravnjak konec prejšnjega tedna osvojil bronasto medaljo v snežnem kanalu.

Tokrat je bil Košir tudi na dobri poti do zlata, Soboljev pa je gorenjskega šampiona ugnal šele tik pred koncem, ko je Košir v sklepnem delu napravil drugo od opaznejših napak v finalni dirki. Košir je pred tem v osmini finala premagal Italijana Aarona Marcha, v četrtfinalu Kanadčana Jaseyja Jaya Andersona in v polfinalu Rusa Olega Kolegova.