vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Magazin

Korejski pop idol z majico z eksplozijo jedrske bombe zakuhal škandal na Japonskem

Deli na:
Korejski pop idol z majico z eksplozijo jedrske bombe zakuhal škandal na Japonskem

Foto: YouTube

Japonska televizijska oddaja je odpovedala nastop svetovno znane južnokorejske pop skupine BTS, in sicer zaradi kontroverznosti, ko je eden od članov te fantovske skupine nosil majico z upodobitvijo eksplozije jedrske bombe na Japonskem. Številni oboževalci BTS so nošenje sporne majice označili za neodpustljivo.

Fotografija člana Jimina z majico se je na spletu prvič pojavila v oktobru, kmalu pa je povzročila razburjenje med številnimi japonskimi oboževalci, ki so jo označili za žalitev, poroča britanski BBC.

Televizija Asahi se je zaradi številnih kritik odločila, da bo nastop preložila. BTS se je kasneje opravičil svojim oboževalcem, ker jim ni uspelo izvesti nastopa.

Na majici so bili poleg fotografije jedrske bombe tudi slogani s pozivi h korejski neodvisnosti. Nekateri na Japonskem so tako razumeli, da se slavi bombo in eksplozijo, ki je vodila v kapitulacijo Japonske med drugo svetovno vojno, nato pa tudi v neodvisnost Korejskega polotoka, ki je bil dotlej pod japonsko okupacijo. To obdobje okupacije je sicer še vedno zelo občutljiva tema med obema državama.

Loading...